avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cartea de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cartea de munca

Buna ziua,

Vreau sa-mi deschid carte de munca,am studii superioare(Master) si as vrea sa stiu daca angajatoru ma poate angaja cu salariu minim pe economie, 670 lei. Sau exista un salariu minim pe ec pt cei cu studii superioare.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:36, 16 Septembrie 2011
Nu se mai fac carti de munca. Decretul referitor la cartile de munca a fost abrogat la 1 ianuarie 2011.

Unitatea unde va angajati are Contract Colectiv de munca?
Salariul minim garantat pentru personal cu studii superioare incadrat in functii ce necesita studii superioare il luati din contractul colectiv pe ramura, daca acesta mai e in vigoare sau contract colectiv pe unitate.
bambola29 a scris:

Buna ziua,

Vreau sa-mi deschid carte de munca,am studii superioare(Master) si as vrea sa stiu daca angajatoru ma poate angaja cu salariu minim pe economie, 670 lei. Sau exista un salariu minim pe ec pt cei cu studii superioare.

Depinde in ce ramura de activitate va angajati ? ... intrucat , in unele ramuri de activitate la salariul minim brut pe acea ramura se aplica coeficienti de ierarhizare care sunt prevazuti in ccm la nivelul ramurii respectve ... in lipsa unui ccm , angajatorul este obligat sa respecte numai salariul minim brut pe economie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarizare absolvent studii superioare paok paok Va rog sa-mi spuneti care este prin lege(care?)salariul minim pe economie ptr.absolventii de studii superioare,pe care angajatorul este obligat sa-l ... (vezi toată discuția)
Salariu minim studii superioare suciu_diana suciu_diana Buna seara, intr-o societate cu capital privat, ce nu are contract colectiv/unitate nici nu a aderat la unul pe ramura, care este salariul minim legal ce ... (vezi toată discuția)
Salariu minim studii superioare epifanie epifanie Buna seara .Sant administrator al unui SRL cu capital privat al unei comune .Trebuie sa angajez o contabila ce are studii superioare..Ce salariu pot sa-i dau ... (vezi toată discuția)