avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... asociatii de proprietari- plata taxa tv+radio
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

asociatii de proprietari- plata taxa tv+radio

Luna trecuta am primit factura de la E-on pentru consumul de energie electrica pe asociatie avand inclusa in ea si taxa radio +tv. Avand in vedere ca asociatiile sunt nonprofit , ca administratorul locuieste in bloc , ca are un program de 8 ore pe saptamana intr-un spatiu de 5mp pentru incasare bani ,etc ,ca nu are tv sau radio la acest sediu - aceasta taxa inclusa in factura nu este abuziva?
Cel mai recent răspuns: zamcanuvictoria , utilizator 10:51, 1 Octombrie 2011
Probabil santeti asociatie noua si din start ca si la persoanele fizice se introduce taxa si numai la cerere puteti renunta . Faceti cerere de renuntare la radio+tv si nu veti mai fi taxati .
MULTUMESC PENTRU RASPUNS , SUNTEM CONSTITUITI CA ASOCIATIE DIN 2006.LUNA TRECUTA SI LUNA ASTA A VENIT FACTURA CU TAXELE RESPECTIVE INCLUSE.AM VORBIT CU UN JURIST SI ACESTA NE-A SPUS CA ASA E LEGEA ....M-AM UITAT IN LEGE SI AS SPUNE CA ASOCIATIILE SUNT ORGANIZATII (?) NON PROFIT SI DECI NU AR TREBUI SA PLATEASCA SI ACEASTA TAXA.
:offtopic:Va rog sa nu mai folositi literele mari.
Furnizorul de energie electrica, factureaza pentru toata lumea atat consumul de energie cat si abonamentele la radio si TV. Persoanele fizice si juridica, indreptatite a fi scutite de aceaste taxe, trebuie sa solicite in scris aceast lucru, iar pe factura apar sumele de doua ori: odata cu plus si odata cu minus. Cererea de scutire se face anual (la sfarsitul fiecarui an). Noi am uitat sa facem acest demers la sfarsitul anului 2010 si ni s-au facuturat radio si TV. pe prima factura din 2011. Am facut adresa catre furnizor si acestea au aparut cu minus pe factura urmatoare.
Multumesc celor care mi-au sugerat ce trebuie sa fac.Am luat act de cele scrise si am rezolvat in felul urmator :am fost la Eon -relatii cu publicul si am dus urmatoarele acte : 2 copii dupa CI a administratorului , 2 copii dupa actul de constituire al asociatiei si dupa Codul Fiscal , cite o copie dupa facturile Eon in care sunt taxele radio si TV, am completat doua cereri - formulare tipizate- in care solicit scoaterea taxelor respective si cu toate astea am rezolvat problema .multumesc pentru ajutor ! victoria z

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa radio-tv persoane juridice toma.a toma.a buna ziua,am inteles ca taxa radio-tv pentru pesoane juridice s-a desfiintat,dar in continuare vin facturile de energie electrica cu taxa inclusa(in cazul meu ... (vezi toată discuția)
Refacturare taxa radio tv alina1977 alina1977 Cum se refactureaza taxa radio tv de pe factura de energie electrica tinand cont ca eu o primesc cu tva 0. O refacturez tot cu tva 0 sau 24%. Aceeasi speta si ... (vezi toată discuția)
Taxa radio tv obligatorie??? mihaela turcas mihaela turcas Am primit pe adresa societati o instiintare de plata pentru taxa radio tv in valoare de 360 lei pentru 3 ani desi platim pe factura de energie electrica o ... (vezi toată discuția)