BUNA ZIUA. De curand am fost agresat de 2 persoane , urmarile agresiunii au fost fractura deschisa de tibie si peroneu fiind internat de urgenta si operat unde mi s-au introdus 2 tije metalice cu suruburi . Intre timp am depus plangere penala la politie primind de la medicul legist ptr. inceput intre 80-90 zile de ingrijiri medicale dar care cu siguranta vor fi perelungite la spusele legistului in functie de evolutia si refacerea piciorului in aceste cazuri ajunganduse si pana la 1 an de recuperare. Am si eu rugamintea daca imi poate spune si mie cineva ce pasi voi trebui sa urmez si care va fi deznodamantul cei doi agresori fiind prinsi audiati retinuti ptr 24 de ore dar nu li sa dat mandat de 29 de zile dar impotriva lor deschizanduse dosar penal ptr vatamare corporala grava, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordini si linistii publice. Va multumesc si astept raspunsurile dumneavoastra.
Fiind vorba despre un concurs de infractiuni, in cazul ca vor fi trimisi in judecata si se va stabili vinovatia acestora, risca o pedeapsa substantiala, in special daca au antecedente penale.Sa va constituiti parte civila si sa solicitati atat despagubiri materiale cat si daune morale.Despagubirile le evaluati in functie de prejudiciul suferit, costul tratamentului, pierderea capacitatii de a munci, etc .Prejudiciul estetic, daca exista sau va exista.
Nu trebuie sa va angajati avocat. Dar daca v-ati constituit parte civila ( pt daune), e bine sa fiti reprezentat de avocat, care sa va sustina cauza.
Procesul poate dura de la cateva luni la un an si ceva.
DECI ptr daune materiale si morale trebuie sa ma constitui parte civila cineva mi,a spus sa depun de acum o cerere cu daunele pe care le doresc ca sa nu mai trebuiasca deschis alt proces civil.
Ar fi bine, pt ca asa sunteti scutit de taxa de timbru. Cand va cheama inca o data la politie pt audiere sa declarati ca va constituiti parte civila si sa estimati pe cat puteti suma.
Daune materiale
unguru92
buna ziua.In urma cu 2 luni am suferit un accident rutier am suferit o fractura deschisa tibie si peroneu iar acum sunt operat la tibie mi-au bagat o tija pe ... (vezi toată discuția)