Buna ziua. In urma cu 10 zile am fost agresat de 2 persoane ziua in amiaza mare in timp ce ma aflam cu sotia la plimbare in urma agresiunii m-am ales cu fractura deschisa de tibie si peroneu la piciorul drept care a necesitat o operatie de urgenta unde mi s-au pus 2 tije cu suruburi. Am stat internat 10 zile dupa care am fost externat afland de la medicul ce ma operat ca voi avea nevoie de 6 pana la 12 luni de recuperare . Am depus plangere la politie de pe patul de spital binenteles iar de la medicul legis mi sa eliberat certificat medico legal de 80-90 zile dar cu posibilitatea de prelungire in functie de evolutia operatiei si refacera piciorului. Intrebarea mea este ce va trebui sa fac in continuare pe baza legala si ce demersuri se vor lua mai vreau sa precizez ca cei 2 agresori au fost retinuti . Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra.
momentan este suficient desi ati mai putea sa va constituiti parte civila ptr daune materiale si morale. mentionati in cererea de constituire ca va rezervati dreptul la actualizarea sumelor cerute ca si dauna in functie de evolutia procesului de recuperare.
Da,va puteti constitui parte civila in procesul penal si sa solicitati daune materiale si morale.
Va puteti angaja si avocat pentru a depune cererea daca o sa mai dureze pana sa va recuperati din pct de ved medical.
Insa nu este graba.
Ar fi bine sa o faceti insa in faza de urmarire penala.