avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort, partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort, partaj

am depus la politie reclamatie ca m-a batut sotul, am de la medicul legist certificat pentru 18 zile de ingrijiri medicale fractura de piramida nazala
dupa 2 zile am inaintat la judecatorie cerere de divort la care este termen in octombrie
am o mare problema locuim impreuna intr-un apartament pentru ca nici unul nu vrea sa plece
in aceste conditii ar fi normal sa impartim toate cheltuielile dar el nu mi-a dat nici un ban in casa de la inceputul lunii august, eu am achitat facturile pentru ca riscam sa ne taie apa, curentul, etc. m-a ajutat familia mea, baiatul meu major din alta casatorie impreuna nu avem copii
cum pot sa fac pentru a putea imparti totul si el sa plece din casa
nu am bani pentru ca lucrez cu un salar minim
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 02:53, 17 Septembrie 2011
Daca il convingeti sa divortati si sa partajati apartamentul prin buna intelegere, puteti rezolva lucrurile prin semnarea unei tranzactii in procesul de divort (Trebuie sa formulati si un capat de cerere pentru partajarea apartamentului, altfel instanta nu va putea lua act de tranzactie cu privire la acest aspect, nefiind investita).
Daca nu, procesul de partaj va fi destul de costisitor pentru dvs., intrucat va trebui sa achitati o taxa judiciara de timbru de 3% din valoarea apartamentului si sa platiti pentru efectuarea unei expertize judiciare de evaluare a apartamentului.
Puteti formula cerere de ajutor public judiciar pentru acordarea unei scutiri de la plata taxei judiciare de timbru si de la plata onorariului expertului, cu mari sanse de reusita.
Reclamatia de la politie trebuie sa fie o plangere penala pentru lovire(art 180 Cod Penal).Insistati in plangerea dvs si e un prim pas. Pe cale de ordonanta presedintiala, avand in vedere ca este agresiv , faceti o cerere de evacuare a lui si dovediti imposibilitatea convietuirii cu certificatul medico legal si plangerea de la politie si in functie de instanta, si martori.Chiar daca doar dvs platiti cheltuielile, avand in vedere ca ati locuit impreuna, urmeaza sa fie scazute la partaj.
Da,cheltuielile achitate se pot scadea dar trebuie sa existe dovezi certe.
In mod normal ar trebui sa introduca un capat de cerere separat in procesul de partaj.
Nu isi va recupera insa toti banii daca sotul va avea aceasta atitudine.
Singura varianta sa il evacuati pana se termina partajul ar fi o evacuare pentru imposibila coabitatie.
Dar...fara martori si avocat...nu cred ca veti reusi...
Ar fi singura varianta sa nu ramaneti in paguba.
La cat veti pierde se merita sa platiti avocat si veti iesi mai bine la bani...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa divortez dupa 19 ani vyyoleta vyyoleta Vreau sa divortez dupa 19 ani de casnicie.ce sanse am sa raman cu 2 copii unul de 17 si unul de 7 ani in aprtament tinand cont de faptul ca el nu are un sa se ... (vezi toată discuția)
Partaj ameliamutu ameliamutu buna ziua As dori sa stiu daca sotul meu deschide actiune de partaj pentru apartament cine plateste cheltuielile de judecata si taxa de 3%? Mentionez ... (vezi toată discuția)
Sotie maltratata de sot cata_llyna cata_llyna Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat, o recomandare pentru un caz de sotie de varsta a doua, maltratata de catre sot, victima a violentei psihice ... (vezi toată discuția)