As dori sa stiu daca sotul meu deschide actiune de partaj pentru apartament cine plateste cheltuielile de judecata si taxa de 3%?
Mentionez ca eu sunt de acord cu partajul numai ca el nu vrea sa ma lase sa raman cu apartamentul si sa il despagubesc ci vrea sa vindem apartamentul numai ca sa ma vada in strada cu copilul.
Stiu ca nu ma poate obliga sa vand mai ales ca eu am o cota mai mare din apartament si avem un copil minor a carei custodie o am eu dar daca sunt de acord in timpul procesului cu cerintele lui ( insa nu de la primul tremen caci banuiesc ca nu o sa se lase asa de usor ) , instata desemneaza un expert pentru evaluare si eu sunt de acord sa-i platesc cota parte din evaluarea expertului cum se platesc cheltuielile de judecata.
Imi pot recupera banii de avocat? adica pot cere cheltuieli de judecata?
cine plateste cei 3% pt deschiderea partajului si ma poate obliga sa-i platesc eu?
multumesc
mentionez ca este agresiv insa nu doreste sa se mute si nici eu nu am unde sa plec cu copilul.
multumesc anticipat
taxele de timbru sint achitate de reclamant.
daca se demonstreaza ca aveti o contributie mai mare la dobindirea apartamentului, cu siguranta, va v-a fi atribuit cu obligarea dv. la plata unei sulte/despagubiri.
pe calea unei cereri reconventionale puteti solicita evacuarea fostului sot turbulent din locuinta.
dar daca el le achita in calitate de reclamant si eu sunt cea care are o parte mai mare din partaj nu ma poate obliga sa platesc eu partajul adica taxele?
principiul spune ca cel care introduce cererea de chemare in judecata trebuie sa achite taxele de timbru in cuantumul legal. daca litigiul este cistigat de reclamant, piritul, cazind in pretentii, achita taxele de timbru si cheltuielile judiciare facute in acest sens de reclamant. in cazul dv. taxele se achita de reclamant chiar daca solutia poate fi alta.
Veti fi obligata la plata cheltuielilor de judecata reprezentant cota din taxa de timbru corespunzatoare cotei primite. Partajul profita ambelor parti astfel ca toate cheltuielile se impart la sfarsit pe cotele aferente. Dvs. veti timbra separat pe cota majorata pe care o solicitati .
buna ziua
adica daca eu am 60% din bun voi plati 60% din valoarea cheltuielilor de partaj?
eu sunt de acord cu partajul numai ca sotul vrea sa evalueze apartamentul la o valoare cat mai mare si ma acctioneaza in instanta pt partaj ca sa taraganeze aceasta actiune , sa ma maltrateze psihic prin amenintari si sa nu plece din imobil.
Cum pot face ca pe parcursul procesului de partaj el sa nu mai locuiasca cu noi( eu si copilul minor)? mentionez ca scopul lui e de a ne face rau si de a ne determina sa-i dam cat vrea numai ca sa scapam de el, acest lucru ni-l spune zilnic
Divort-partaj
auracata
buna ziua. sint casatorita din 2002 si locuiesc intr-un apartament cu 3 camere proprietate comuna.(cu toata ca , casa este cumparata numai din banii mei).sotul ... (vezi toată discuția)