avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Cum vedeti viata \"de dincolo\" sau/si Déjà vu
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Cum vedeti viata "de dincolo" sau/si Déjà vu

Cred ca fiecare dintre noi s-a gandit la acel moment in care, fizic, nu vom mai exista. Mie, viata aceasta virtuala (am mai spus-o) mi se pare un exercitiu. Nu stiu de ce, dar mi se pare ca seamana foarte mult cu "viata spirituala" (cea de "apoi"), in care vom coexista cu totii, doar ca in alte dimensiuni, alti parametrii. S-a dovedit (matematic) ca exista viata nu numai in trei, ci si in patru, cinci, sase dimensiuni.
Nu vreau sa abordam subiectul "strict stiintific", desi sunt cativa utilizatori care ar putea sa o faca si chiar m-ar interesa parerea lor. Asadar, o sa raman la intrebarea initiala. Nici macar nu trebuie sa aduceti argumente stiintifice. Poate vi s-a intamplat ceva deosebit, ceva incredibil (nu de gen "hai sa captam atentia" ...al unor posturi media), doar daca, si numai daca vi s-a intamplat ceva credibil sau incredibil, va rog sa scrieti.
Sunt permise (in masura in care politica avocatnet agreeaza) si copy paste. Doar ca am rugamintea sa nu fie numai copy-paste.

Sa vin in intampinare:

Mi s-a intamplat sa visez cu ceva vreme inainte, ca locuiesc intr-o casa cu ferestre asemanatoare casutei bunicii mele din Resita. Tot ceea ce-mi aminteam, cand ma trezeam din vis, erau acele ferestre, ca niste vitralii. Nu fusesem de multa vreme la Resita (casa bunicii, repet). Nici nu mai imi aminteam cum arata interiorul. Visul era confuz...pareau uneori vitralii, alteori erau niste simple geamuri (cu garnitura de geam de tramvai).
Am ajuns intr-o zi la Resita ( dupa vreo doua luni de vis "insistent").
Am poposit in casa bunicii (bunica nu mai este in viata- e pe Dealul Crucii).
Culmea! In tren, cat timp atipeam, vedeam acele geamuri "de tramvai". Parca imi spuneau ca ele ma chemau! Cand am ajuns in casa bunicii, am vazut o multime de ferestre (unchiul si matusa mea au despartit spatiile prin ziduri ridicate la un metru de la sol si cu ferestre in cealalta jumatate). Parca am avut un deja-vu.
Poate vi se pare hilar sau neinsemnat ceea ce am scris. Asa este. Sentimentul nu il pot transmite. Stiu sigur ca nu am mai vazut acele ferestre decat atunci, in vis, si in Resita.
Daca v-as spune ca am visat o papusa mireasa...si s-a intamplat sa fie ...nu o sa ma credeti, iar daca o sa ma credeti, nu pot sa dau amanunte.

Era sa uit. A decedat primul meu prieten. Nu m-am gandit decat vreo doua, trei zile la el....Intr-o noapte, sa fie vreo doua saptamani dupa deces, am visat, dar era atat de real, atat de real, ca ma intreba ...nici nu stiu ce, si si-a pus palma desfacuta pe pieptul meu, in dreptul inimii. M-am trezit fericita. Ma gandeam ca m-a vizitat in cele 6 saptamani, cat mai sta cu sufletul pe pamant.

:luck:
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 18:01, 3 Octombrie 2011
Daca as fii citit aceste postari cu 2 ani in urma le-as fi catalogat ca fiind ridicole, avand atunci gandirea ca nu poti sa existi fiind inexistent, ca nu exista viata de dincolo de moarte, pentru ca viata inseamna existenta iar moartea nefiinta si atunci in acceptiunea mea era ilogic sa poti exista inexintand
Dupa ce am pierdut persoane dragi mie, am realizat atunci ce inseamna sa te doara si am inteles cat de mult le iubeam. Pana atunci habar nu aveam ca pot iubii atat de tare. In acele momente a trebuit sa-mi schimb gandirea despre tot ceea ce nu exista dar exista si m-am incurajat rationand ca atata timp cat eu voi trai,fiintele pierdute vor trai odata cu mine, vor exista atata timp cat eu le voi avea in gandurile mele., cat timp amintirile nu le voi pierde.
Asa am ajuns sa cred in existenta de dupa moarte si nimeni sau nimic nu-mi va schimba gandirea, pentru ca acesta este analgezicul pentru durerea mea.
Dupa pierderea mamei, am avut luni bune in care tot ii reprosam cum de a putut sa-mi faca asta? o intrebam insistent ...nimic. Nu eram obisnuita cu tacerea ei, pana intr-o zi cand in mintea mea rasunau aceleasi intrebari.... , aud " pentru ca orice inceput are si un sfarsit"era raspunsul unei copile ce vorbea la telefon. Scurt! Coincidenta intre spusele copilei si gandurile mele a avut ulterior o alta interpretare. Stiti de ce? Pentru ca vreau sa cred, ca exista viata de dupa...
O zi buna!
Doamne, mama inainte de a muri, m-a luat de mana si mi-a spus "hai sa mergem ca nu mai pot sa stau aici!"...Era la spital si tot in ultima ei zi de viata mi-a spus sa am o lumanare, ca se duce. Mi-a promis ca va avea in continuare grija de mine, ca o sa-mi fie alaturi si n-o sa lase pe nimeni sa-mi faca rau. Si toate acestea s-au intamplat acum 5 zile...
Viata de dincolo? Deja vu ? Ce subiect! Din pacate nu-mi vine mai nimic in minte, sau daca imi vine ceva legat de subiect, nu ma pot concentra acum.Poate altadata.E drept ca se intampla lucruri stranii, aici, pe pamant. Sau mai bine spus , ni se intampla .Visele uneori sunt prevestitoare.Nu le intelegem , insa acelea care revin obsedant semnifica mereu ceva.Am putut constata asta. Nu au fost niciodata nefundamentate.Doar ca nu le voi povesti.
Corina, Karl Jung a scris ceva in acesat sens, el reusea sa-si interpreteze visele.
Deja vuuri cred ca a trait oricine, cel putin de cateva ori.Se spune ca ar fi memoria unei vieti anterioare.
Despre viata de dincolo nu cred nimic.Fiindca am sentimentul ca nu mai e nimic acolo .De aceea, ar fi ideal daca nu ne-am ,,culca,, pe urechea asta si mai bine am trai aceasta viata cum se cuvine :)
Toate bune :luck:
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Este un subiect sensibil.
Ceea ce va pot spune este ca am observat ca unii muribunzi spun ca a venit cineva sa ii ia...


Acest subiect,poate fi comentat de persoanele care au trecut pragul dintre cele doua lumi,prin moarte clinica,apoi,prin metodele medicale s-au reantors pe Pamant.
Scurt istoric:
-----------------

Corpul plantelor,animalelor si al omului,este strabatut de curenti invizibili de natura electrica,care intretin miscarea lor interna si externa.
Alaturi de corpul fizic,se afla un al doilea corp,de aceeasi forma cu el,format din materie eterica sau fluida,numit Corp vital,care reproduce absolut corpul nostru carnal,numindu-se si "'dublu vital''

Fluidul cosmic,vine din sfera centrala a creatiei divine-fluidul universic,vine de la miliardele de stele sau sisteme planetare riguros organizate dupa forme geometrice sI DUPA ORDINE NUMERICA.

In Univers,exista sisteme planetare ,fiind gravitate de douasprezece categorii de fluide solare.
In fiinta noastra,se afla toate categoriile de fluide ,a caror totalitate formeaza 'PRESPIRIT',fiind intermediar intre corpul fizic si scanteia divina numita SPIRIT.
Vibratiile fluidului din corpul nostru,pun in miscare vibratiile protoplasmei nucleului vital ,precum si toate componentele celulare.
Miscarea,combinatiile chimice ,diviziunea celulara,procesele de asimilare si dezasimilare,respiratie si excretie ale celulei,toate se datoresc acestui fluid vital.
In momentul cand,se opreste vibratia fluidului vital,atunci intervine moartea

Corpul vital sau corpul eteric creste absorbind din spatiu substanta vie.El,creste o data cu corpul carnal sau fizic,dar,cand intervine moartea,ne paraseste,ramanand o vreme in preajma corpului lipsit de viata,in jurul sicriului,casei si mormantului.
Noaptea,in primele zile dupa moarte,oamenii cu vedere spirituala(mediumi clarvazatori)il vad chiar cu ochiul liber ca o masa alburie de forma umana.

Corpul vital,este mai mare decat corpul fizic,depasindu-l cu cativa centimetri.Acesta,are o sensibilitate proprie si o constiinta a sa proprie,intrucat intretine functia,sanatatea si puterea spiritului.
Prin magnetizare,se poate separa corpul fizic de cel vital de spirit,care se poate petrece si in stare de somn,in hipnoza,in meditatia transcedentala,in yoga,precum si in stare de amnezie produsa de diferite substante numite halucinogene.

Din sfera centrala divina,numita si sfera laborator,aflata in centrul cosmosului,pleaca doi curenti care vin si infasoara cele patru universuri care sunt asezate sub semnul crucii.

Centrele de absortie ale corpului vital sunt:
-in dreptul splinei
-in dreptul coloanei sacrate
-deasupra ombilicului
-in dreptul inimii
-in dreptul furculitei sternale
-intre sprancene
in dreptul vertexului(CRESTETUL CAPULUI)

Curentul vital are o culoare alba,cel absorbit de rozeta splenica se desface in sapte culori(rosu,galben,portocaliu,verde,albastru,violet pe sase petale si roz ce patrunde perpendicular pe disc si se indreapta spre sistemul nervos central -nervi,maduva,creier)

Este bine de stiut,ca,fluidul vecinului te face sa te simti mai bine sau mai rau.,de exemplu:
-Camera unde locuim,patul unde dormim,mobilierul,toate obiectele sunt imbibate cu fluid magnetic.

De remarcat,ca,un individ care are o cantitate mai mica de fluid,poate fura de la altul care are mai multa,de aceea nu este bine ca un copil sa doarma alaturi de un batran,pentru ca,batranul ii fura din fluidul vital al copilului,slabindu-i puterea de aparare a acestuia.

Prin vointa,se poate transmite,fie prin simpla atingere cu mana,ori prin privire,fluidul magnetic altei persoane,ceea ce inseamna ca,un om bolnav se poate trata prin aceasta metoda.

Bradul are cea mai mare putere de absortie si de eliminare,de aceea,efectul miraculos al unei cure in statiunile cu padure de brad sunt atat de renumite.

Forta vitala ce se absoarbe prin rozeta de la baza maduvei,are o culoare rosie portocalie,ea,fiind centrul iubirii si al vietii sexuale,intrucat,centrul erectil se afla in sistemul parasimpatic,localizat in maduva sacrata,de unde pleaca centrul erector al fiintei umane.
Forta vitala absorbita prin rozeta de la varful ombilicului,are o culoare rosie verzuie si se distribuie aparatului digestiv si anexelor acestuia,precum si aparatului renal.
Fluidul vital absorbit prin rozeta din dreptul inimii are o culoare aurie(cea din dreptul furculitei sternale)-albastra cu reflexe albe si activeaza tiroida.Cea din dreptul radacinii nasului,dintre sprancene,are o culoare albastru violaceu si se distribuie epifizei.
Cunoscut ca fiind al treilea ochi,Ochiul pineal este cel care da vederea invizibila a spatiilor

Fluidul vital din crestet,are o culoare alba stralucitoare,precum cea a Soarelui si confera puterea de desprindere a spiritului de corpul carnal si de a auzi in lumea spiritelor.

Prin electronografie,se poate depista aura vitala a omului,fiind depistate functiile organice,dispozitia sentimentala,starea de sanatate,karma.
Exemplific concret rezultatul unei electronografii a degetului mare a doi indragostiti si s-a observat ca dispare aura fiecaruia dintre degete aparand o singura aura care cuprinde ambele degete.

La doi oameni care se dusmanesc ,aura are tendinta de a fugi in sens opus ,ca o flacara de lumanare adiata de vant (Dumitru C-tin-'"Inteligenta materiei'")

Unele metale,au o putere de absortie a fluidului,foarte mare.Exemplific aurul si cristalul de cuart,care armonizeaza energia noastra cu a acestor metale pretioase,intrucat impulsioneaza inteligenta si memoria in general.Pentru a fi benefice,aceste pietre,trebuiesc curatate inainte de a fi purtate,pentru a fi siguri ca acestea nu contin influiente de la alte persoane.Aceasta curatare se face punand cristalul de cuart in apa sarata-patru litri de apa cu patru linguri de sare de bucatarie-sau intr-o solutie de alcool pur,jumatate alcool si jumatate apa-.Dupa ce a fost curatat,cristalul se armonizeaza cu energia corpului nostru prin puterea lui asupra noastra timp de treizeci de zile,fara ca in acest timp,cineva sa-l atinga,apoi se poate folosi terapeutic.
Idem si cu amuletele si talismanele .

Un alt exemplu,al influientei fluidului vital care se gaseste peste tot:
-intr-o incapere unde a locuit ori locuieste un om rau cu idei rele si periculos,orice persoana care are calitati pozitive,se va simti rau,va deveni irascibila,nervoasa si va avea o stare generala proasta.Efectul invers se intalneste in biserici,unde forta vitala nu poate trece pragul rautatii.

Dupa moarte,spiritul,paraseste corpul fizic,luand cu el,corpul vital cu care sta impreuna un timp,dupa care se debaraseaza,evoluand in lumea astrala ca un spirit liber.
Atata timp cat corpul fizic nu a putrezit,corpul eteric nu se poate elibera complet de acesta.De aceea exista conceptii diferite cu privire la entitatile care apar pe Pamant,intrucat,cine imbalsameaza mortii,vor trai alaturi de entitatile celor de dincolo,pana ce se va produce putrezirea corpului fizic in mormant.Prin arderea trupului,parasirea corpului fizic de cel astral se produce mai repede.Energia corpului vital se numeste si '"PLASMA"",care reprezinta forta viului prin bioplasma,ceea ce caracterizeaza toate organismele vii.

Pentru un studiu mai amanuntit,va recomand sa cititi cartea Dr.Aurel Popescu - Balcesti -"'Enigma vietii si a mortii '" care poate sa ofere un raspuns veritabil acestui subiect tabu.
Ei,ei...cate se pot scrie aici...cu ani in urma,bunica mea,impreuna cu unchiul si matusa mea,stateau intr-o seara la masa.La un moment dat,bunica le-a spus sa ii aprinda repede o lumanare,pentru ca a venit moartea sa o ia.Pentru ca insista,au aprins-o...bunica a murit atunci,langa ei,linistita si zambind.Era batrana dar nu bolnava,nu a zacut la pat.
Prietena mea imi povestea despre o matusa batrana de-a ei care,foarte bolnava,avea momente in care vorbea cu cei plecati din aceasta lume...la un moment dat a inceput sa vorbeasca si cu persoane despre care ei stiau ca sunt bine-merci,ca sa afle dupa ceva vreme ca,de fapt,murisera de cateva luni.Am avut si eu vise care au insemnat intamplari,unele triste,altele,fericite,n-as vrea sa credeti ca sunt genul care isi conduce ziua dupa ce-a visat noaptea,da'de unde,am fost si eu surprinsa sa leg visul,semnificatia lui clara,de ceea ce am trait a doua zi sau peste ceva vreme.Sunt convinsa ca ''dincolo''exista,ca doar corpul este muritor iar spiritul,etern.@hanselline,sunt cu sufletul alaturi de tine,sa treci cu bine peste plecarea mamei tale,te imbratisez cu gandul.

Alte discuții în legătură

Aº da valoare lucrurilor, dar nu pentru ce valoreazã, ci pentru ceea ce semnificã Anna2010 Anna2010 Dacă pentru o clipă Dumnezeu ar uita că sunt o marionetă din cârpă şi mi-ar dărui o bucăţică de viaţă, probabil că n-aş spune tot ceea ce ... (vezi toată discuția)
Batran cu probleme mentale m_dima m_dima Buna ziua, Un caz care tine, cred, la limita de acest domeniu, insa nu am gasit un \"sertar\" mai potrivit unde sa las aceste randuri. Incerc sa ajut un bun ... (vezi toată discuția)
Timp liber aisha25 aisha25 cum va mai petreceti timpul liber (vezi toată discuția)