avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cum imi dau seama daca am permisul anulat sau suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cum imi dau seama daca am permisul anulat sau suspendat

Buna seara!
Acum un an si ceva de zile,am condus sub influenta bauturilor alcoolice si am fost oprit de Politie.Mi-au pus etilotestul si aveam 0.64g in aerul expirat,apoi m-au dus sa fac probele biologice. Dupa probe,m-au lasat sa plec.
In momentul in care m-au oprit,n-aveam actele la mine.(permisul si buletinul)
Trebuia sa predau permisul in 2-3 zile,dar nu l-am dus! (din diverse motive)

Intrebarile mele sunt:
1. Cum imi dau seama daca am permisul suspendat sau anulat?
2. Ce s-o fi hotarat in cazul meu?...
3. In octombrie imi expira buletinul si vreau sa stiu daca patesc ceva cand ma duc sa-l schimb...

N-am primit nici-o citatie sau altceva de genul asta!

Va multumesc anticipat pentru orice raspuns!
La valoarea alcoolemiei despre care va referiti , ca fiind stabilita de etilotest , valoarea probelor biologice , devine aproape dubla , situatie in care aveti motive sa va ingrijorati ca permisul va va fi anulat in urma unei eventuale condamnari.
Mergeti cu o cerere la parchetul care supravegheaza urmarirea penala in cauza dvs si adresati-i o petitie prim procurorului prin care solicitati sa vi se comunice stadiul cercetarilor intreprinse sau mergeti direct la politie sa aflati situatia dosarului dvs
.
Va multumesc foarte mult pentru mesaje!
Acum problema sta in felul urmator:

In momentul finalizarii probelor biologice,trebuia sa platesc o taxa la I.M.L pe care nu am platit-o! Ma gandesc ca poate nu pleaca dosarul cu probele mai departe,de la medicina legala,dat fiind ca n-am platit! Asadar,exista vreo posibilitate ca dosarul sa nu-si urmeze cursul necesar intocmirii urmarii penale?

Perimte-ti-mi sa va mai intreb odata daca o sa am vreo problema in schimbarea buletinului.

De permis oricum o sa aflu atunci cand ma duc sa-l schimb,insa nu vreau sa ma trezesc cu "surprize" si tocmai d-asta vreau sa va cer sprijinul.

De precizat si faptul ca eu defapt nu stiu daca am primit ceva avand in vedere ca in buletin am o anumita adresa,unde nu mai locuiesc. Acum stau in Bucuresti. (chirias)
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Septembrie 2011
bogdan011, utilizator
Din cauza faptului ca nu ati platit taxa , din lipsa de fonduri in cxontul MAI, nu s-a finalizat lucrarea.
Nu are nicio legatura aceasta problema cu schimbarea cartii de identitate.
Permisul este inca in posesia dvs ?
Pt o astfel de alcoolemie este vb de caz penal si cam acum ar trebui sa apara si rezultatul cercetarilor si sa fiti chemat la parchet. Dar nu e timpul trecut. Cu eliberarea unei noi CI nu aveti probleme , sunt chestiuni diferite. Este bine sa mergeti la politia care v-a testat sa vedeti care este situatia dosarului dv. Nu de alta dar sa nu aveti surprize in alte imprejurari.
Stimati domni,permisul se afla in continuare in posesia mea,si o sa ramana pana cand v-a fi momentul schimbarii lui.

O intamplare foarte interesanta am patit in urma cu 2-3 luni,cand m-a oprit un alt echipaj de la Politia Rutiera pentru un control de rutina. (Probabil o sa va intrebati cum este posibil sa conduc in continuare...)

Pai,pentru simplul fapt ca mi s-au cerut actele,le-am prezentat si totul a fost ok. M-au lasat sa plec. Nu mi-au facut nici-o precizare in legatura cu fapta pe care am savarsit-o in urma cu un an si ceva...Cam asta ar fi si raspunsul pentru care inca sunt la volan. Poate pare incredibil dar chiar asa s-a intamplat!

De aici si nepasarea de care dau dovada in legatura cu "dosarul" meu.N-am nici cea mai vaga idee daca exista sau nu.

Alte discuții în legătură

Permis suspendat JosefC JosefC Buna ziua.Va rog frumos sa imi raspundeti la cateva intrebari. Am fost oprit de politie conducand in stare de ebrietate.La alcool test, mi-a iesit 0,66g/L in ... (vezi toată discuția)
Conducere sub influenta bauturilor alcoolice si cu nr provizorii expirate Rus Norbert Rus Norbert Buna,Ma numesc Rus Norbert si in data de 26.04.09 am avut o urgenta si a trebuit sa ma deplasez cu masina intr-o alta localitate situata la 40km de domiciliul ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie 0,41 in alcooltest si 1,10 in sange e normal? mekenici mekenici buna seara, pe 30 iulie la ora 02:30 am fost oprit de un echipaj de la rutiera si mi s-a pus alcooltestul in urma caruia mi-a iesit 0,41 drept urmare am fost ... (vezi toată discuția)