avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cum imi dau seama daca am permisul anulat sau suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cum imi dau seama daca am permisul anulat sau suspendat

Buna seara!
Acum un an si ceva de zile,am condus sub influenta bauturilor alcoolice si am fost oprit de Politie.Mi-au pus etilotestul si aveam 0.64g in aerul expirat,apoi m-au dus sa fac probele biologice. Dupa probe,m-au lasat sa plec.
In momentul in care m-au oprit,n-aveam actele la mine.(permisul si buletinul)
Trebuia sa predau permisul in 2-3 zile,dar nu l-am dus! (din diverse motive)

Intrebarile mele sunt:
1. Cum imi dau seama daca am permisul suspendat sau anulat?
2. Ce s-o fi hotarat in cazul meu?...
3. In octombrie imi expira buletinul si vreau sa stiu daca patesc ceva cand ma duc sa-l schimb...

N-am primit nici-o citatie sau altceva de genul asta!

Va multumesc anticipat pentru orice raspuns!
Cum s-a solutionat cazul pana la urma ?
Ultima modificare: Joi, 13 Iunie 2013
seat, utilizator
Bună seara domnu avocat am și eu o rugăminte am primit rezultatul alcoolemie fapta constituie contravenție dar dosarul e la tribunal cum pot găsi dacă nu mi sa anulat permisul de fie care data cînd mă duc la poliție fac mișto de mine spun că ei nu știu nimic te dog să-mi un sfat
Buna ziua am intrat și eu pe acest sito pentru a putea să mă lămuresc in principiu problema mea este că mi-a fost reținut permisul pentru alcool in luna martie anul acesta cu o alcoolemie de 0.70 in aerul expirat nu mi sa făcut nici un proces verbal nu mi sa dat nici o amenda din ce am aflat de la cunoscuți mi sa spus că am dosar penal , am sunat la poliție dar nimeni nu îmi dă un răspuns concret ce este de făcut va mulțumesc și vă doresc o zi buna
Trebuia sa primiti o dovada fara drept de circulatie. PV intocmit nu se inmaneaza in cazul savarsirii unei infractiuni.
Acest PV este unul de constatare a infractiunii flagrante si constituie actul de sesizare al organelor de UP. Ar fi trebuit sa depuneti diligente sa platiti dvs contravaloarea probelor biologice.
Aveti dreptul sa va angajati avocat.
Buna ziua. In 2009 mi-a fost ridicat permisul . Am contestat pv dupa care mi-am ridicat permisul asteptand decizia instantei. Nu stiu din ce motive nu am primit decizia. In 2017 am patit si procedat la fel ...mi-a venit decizia in 2018 si m-am dus sa predau permisul. Mi s-a zis ca nu are stampila de decizie definitiva si sa ma duc eu 550 km sa o pun ca sa pot preda permisul. Verificând acum dupa dosar pe o aplicatie cunoscuta... vad ca primul proces din 2009 are ca finalitatae respingerea plangerii..iar cel din 2017 nu apare. Nu stiu ce sa fac. Permisul a fost deja lasat la politie in 2017, iar ei mi l-au dat inapoi chiar daca in 2010 ar fi trebuit sa il predau. Pot avea probleme pentru primul dosar? Cum sa procedez in celui de-al doilea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat JosefC JosefC Buna ziua.Va rog frumos sa imi raspundeti la cateva intrebari. Am fost oprit de politie conducand in stare de ebrietate.La alcool test, mi-a iesit 0,66g/L in ... (vezi toată discuția)
Conducere sub influenta bauturilor alcoolice si cu nr provizorii expirate Rus Norbert Rus Norbert Buna,Ma numesc Rus Norbert si in data de 26.04.09 am avut o urgenta si a trebuit sa ma deplasez cu masina intr-o alta localitate situata la 40km de domiciliul ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie 0,41 in alcooltest si 1,10 in sange e normal? mekenici mekenici buna seara, pe 30 iulie la ora 02:30 am fost oprit de un echipaj de la rutiera si mi s-a pus alcooltestul in urma caruia mi-a iesit 0,41 drept urmare am fost ... (vezi toată discuția)