avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cum imi dau seama daca am permisul anulat sau suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cum imi dau seama daca am permisul anulat sau suspendat

Buna seara!
Acum un an si ceva de zile,am condus sub influenta bauturilor alcoolice si am fost oprit de Politie.Mi-au pus etilotestul si aveam 0.64g in aerul expirat,apoi m-au dus sa fac probele biologice. Dupa probe,m-au lasat sa plec.
In momentul in care m-au oprit,n-aveam actele la mine.(permisul si buletinul)
Trebuia sa predau permisul in 2-3 zile,dar nu l-am dus! (din diverse motive)

Intrebarile mele sunt:
1. Cum imi dau seama daca am permisul suspendat sau anulat?
2. Ce s-o fi hotarat in cazul meu?...
3. In octombrie imi expira buletinul si vreau sa stiu daca patesc ceva cand ma duc sa-l schimb...

N-am primit nici-o citatie sau altceva de genul asta!

Va multumesc anticipat pentru orice raspuns!
mi s-a intocmit dosar penal
Corect , este vorba despre infractiunea de conducere fara permis , prev. de art.86 din OUG nr.195/2002 , pedeapsa aplicabila fiind de la 1 an la 5 ani inchisoare.
In masura in care veti recunoaste comiterea faptei , la urmarirea penala sau/si la instanta , in faza de cercetare judecatoreasca , limitele pedepsei , vor fi scazute / reduse cu 1/3.
Este posibil sa primiti o pedeapsa cu suspendarea executarii , conf.art.81 c.pen.
Dupa 1an de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare , puteti depune dosarul in vederea redobandirii permisului de conducere.
mi-a facut dosar penal dar permisu e incontinuare la mine
@matrix
Daca nu ati predat permisul asta nu inseamna ca aveti dreptul de circulatie,simpla posesie a acelui plastic care reprezinta permisul de conducere nu va confera nici un drept.
Daca veti circula cu acel permis , care figureaza probabil suspendat , vi se mai intocmi inca un dosar penal.
S-ar putea sa fie "castigul" dvs , la care nu va asteptati.
Mai multa cumpatare si maturitate , nu strica.

Alte discuții în legătură

Permis suspendat JosefC JosefC Buna ziua.Va rog frumos sa imi raspundeti la cateva intrebari. Am fost oprit de politie conducand in stare de ebrietate.La alcool test, mi-a iesit 0,66g/L in ... (vezi toată discuția)
Conducere sub influenta bauturilor alcoolice si cu nr provizorii expirate Rus Norbert Rus Norbert Buna,Ma numesc Rus Norbert si in data de 26.04.09 am avut o urgenta si a trebuit sa ma deplasez cu masina intr-o alta localitate situata la 40km de domiciliul ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie 0,41 in alcooltest si 1,10 in sange e normal? mekenici mekenici buna seara, pe 30 iulie la ora 02:30 am fost oprit de un echipaj de la rutiera si mi s-a pus alcooltestul in urma caruia mi-a iesit 0,41 drept urmare am fost ... (vezi toată discuția)