Buna seara!
Acum un an si ceva de zile,am condus sub influenta bauturilor alcoolice si am fost oprit de Politie.Mi-au pus etilotestul si aveam 0.64g in aerul expirat,apoi m-au dus sa fac probele biologice. Dupa probe,m-au lasat sa plec.
In momentul in care m-au oprit,n-aveam actele la mine.(permisul si buletinul)
Trebuia sa predau permisul in 2-3 zile,dar nu l-am dus! (din diverse motive)
Intrebarile mele sunt:
1. Cum imi dau seama daca am permisul suspendat sau anulat?
2. Ce s-o fi hotarat in cazul meu?...
3. In octombrie imi expira buletinul si vreau sa stiu daca patesc ceva cand ma duc sa-l schimb...
N-am primit nici-o citatie sau altceva de genul asta!
Corect , este vorba despre infractiunea de conducere fara permis , prev. de art.86 din OUG nr.195/2002 , pedeapsa aplicabila fiind de la 1 an la 5 ani inchisoare.
In masura in care veti recunoaste comiterea faptei , la urmarirea penala sau/si la instanta , in faza de cercetare judecatoreasca , limitele pedepsei , vor fi scazute / reduse cu 1/3.
Este posibil sa primiti o pedeapsa cu suspendarea executarii , conf.art.81 c.pen.
Dupa 1an de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare , puteti depune dosarul in vederea redobandirii permisului de conducere.
@matrix
Daca nu ati predat permisul asta nu inseamna ca aveti dreptul de circulatie,simpla posesie a acelui plastic care reprezinta permisul de conducere nu va confera nici un drept.
Daca veti circula cu acel permis , care figureaza probabil suspendat , vi se mai intocmi inca un dosar penal.
S-ar putea sa fie "castigul" dvs , la care nu va asteptati.
Mai multa cumpatare si maturitate , nu strica.
Permis suspendat
JosefC
Buna ziua.Va rog frumos sa imi raspundeti la cateva intrebari.
Am fost oprit de politie conducand in stare de ebrietate.La alcool test, mi-a iesit 0,66g/L in ... (vezi toată discuția)