avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere Sub influenta Bauturilor alcoolice si cu nr ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere Sub influenta Bauturilor alcoolice si cu nr provizorii expirate

Buna,Ma numesc Rus Norbert si in data de 26.04.09 am avut o urgenta si a trebuit sa ma deplasez cu masina intr-o alta localitate situata la 40km de domiciliul meu...Din pacate consumasem alcool si numerele provizorii pe autoturismul meu erau expirate de aproape 1 luna.Vreau sa va spun ca nu am comis nici un accident rutier,am fost oprit de un echipaj de politie rutiera,mi s-a facut alcooltest din care a rezultat o valoare de 0,35 g/l sau cum e...in aerul expirat si bineinteles numerele provizorii expirate.Vreau sa stiu daca voi mai putea redobandi permisul de conducere in urmatoarele 90 de zile sau nu...bineinteles voi angaja un avocat.(Pana acum nu am mai avut antecedente penale)
Va multumesc
Rus Norbert
Cel mai recent răspuns: alin_tm , utilizator 17:30, 15 Iulie 2009
Sunem in prezenta unui posibil concurs real de infractiuni : conducere cu nr. expirate , si conducere in stare de ebrietate.
Subliniez posibil.

In acest caz , e posibila suspendarea conditionata (daca pedeapsa efectiv aplicata este maxim 2 ani).

E posibil , insa , ca alcoolemia in sange sa nu depaseasca 0,80 , limita prevazuta de lege.

Va sfatuiesc sa va angajati un avocat , pt a avea o aparare bine pusa la punct.
;);)
Ultima modificare: Duminică, 26 Aprilie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Cu alcoolemia sar putea sa scapi contraventional daca nu ai fost dus la IML sa-ti recolteze probe biologice pentru ca esti cam la limita cu alcoolemia din sange undeva la valorea cuprinsa intre 0,7 si 0,8,pentru nr. ti se va intocmi dosar penal care cel mai posibil se va finaliza cu o amenda administrativa de max. 1000lei+taxe judiceare,doar ca poate dura de la cateva luni pana la 1 an finalizarea acestui dosar,daca ai primit dovada cu drept de circulatie(nu prea cred pentru ca erai baut)poti merge la procurorul care instrumenteaza dosarul ca sa-ti prelungeasaca dovada din 30 in 30 de zile pana la solutionarea cazului fie cu amenda administrativa fie in instanta mai putin probabil.
avand in vedere alcoolemia dvs, de numai 0,35, fapta dvs nu constituie infractiune, ci o contraventie pentru care vi se va suspenda dreptul de a conduce pentru o perioada de 90 de zile, potrivit art 102 alin 3 lit a din regulamentul de aplicare a OUG 195/2002. in ceea ce priveste conducerea cu numere provizorii expirate, problema este mai serioasa, intrucat aceasta este o infractiune.. deci nu este vorba de un concurs real de infractiuni ci aveam de a face cu o singura infractiune...in ceea ce priveste finalitatea acestui dosar penal pentru nr expirate aveti sanse mari sa scapati cu o amenda administrativa
puteti da un examen si sa reduceti perioada de 90 de zile pentru care vi s-a suspendat dreptul de a conduce, cu 30 de zile, insa numai daca promovati examenul.
bustiuc elena, utilizator
bustiuc elena a scris:

avand in vedere alcoolemia dvs, de numai 0,35, fapta dvs nu constituie infractiune, ci o contraventie pentru care vi se va suspenda dreptul de a conduce pentru o perioada de 90 de zile, potrivit art 102 alin 3 lit a din regulamentul de aplicare a OUG 195/2002. in ceea ce priveste conducerea cu numere provizorii expirate, problema este mai serioasa, intrucat aceasta este o infractiune.. deci nu este vorba de un concurs real de infractiuni ci aveam de a face cu o singura infractiune...in ceea ce priveste finalitatea acestui dosar penal pentru nr expirate aveti sanse mari sa scapati cu o amenda administrativa
puteti da un examen si sa reduceti perioada de 90 de zile pentru care vi s-a suspendat dreptul de a conduce, cu 30 de zile, insa numai daca promovati examenul.

Da, pentru alcoolemie am fost sanctionat contraventional.Pentru numerele provizorii...ramane de vazut ce se va intampla.
Totusi...in timp ce dosarul va fii pe rol,eu voi putea redobandi permisul prin respectivul examen sau nu?
Va multumesc foarte mult pentru ajutorul dvs!
Rus Norbert
Bustiuc Elena Subiect: RE: Conducere Sub influenta Bauturilor alcoolice si cu nr provizorii expirate
puteti da un examen si sa reduceti perioada de 90 de zile pentru care vi s-a suspendat dreptul de a conduce, cu 30 d
e zile, insa numai daca promovati examenul.

ultima data editat de bustiuc elena pe data de Duminica, 26 Aprilie 2009, 12:11

E vorba despre alcoolemia in aerul expirat , in sange insa , poate fi dublu , sau chiar mai mult .

Mentionez ca am afirmat ca poate exista un concurs real .(prin 2 actiuni ilicite s-au produs doua rezultate socialmente periculoase.)

E important sa ne comunice , cu exactitate , care va fi alcoolemia in sange .
(pe care ce-i drept n-o putem aproxima noi... :) )
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

Alte discuții în legătură

Luat permis pentru alcool! lidicut lidicut Daca mi se retine permisul pentru alcool,in etilotest a iesit pesate o,4,nu este un termen pana cand trebuie sa primesc un raspuns? (vezi toată discuția)
Suspendare permis de conducere cosmin_nasu cosmin_nasu am fost oprit in trafic de politia rutiera am fost testat cu aparatul etilotest acesta indicand valoarea de 0,46 alcool pur in aerul expirat apoi am fost ... (vezi toată discuția)
Penal - conducere sub influenta alcoolului, pastrarea permisului Scuty Scuty Buna ziua.Am fost la o nunta si am fost prins conducand cu o alcoolemie de 0,91 in aerul expirat,probe biologice nu am dat pentru ca am o fobie la seringi nu ... (vezi toată discuția)