avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Penal - conducere sub influenta alcoolului, pastrarea ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Penal - conducere sub influenta alcoolului, pastrarea permisului

Buna ziua.Am fost la o nunta si am fost prins conducand cu o alcoolemie de 0,91 in aerul expirat,probe biologice nu am dat pentru ca am o fobie la seringi nu am facut injecti niciodata si lesin, si pt analize la medicina munci am lesinat cand a vrut sa imi traga sange.Daca ma puteti sfatui ce as putea face sa nu imi pierd permisu pentru k am toate gradele B+E,C+E,D+E.Este la prima abatere de genu de 6 ani de cand am permisu si fara el sunt ca si fara picioare.Am recunoscut fapta o recunosc si acum doar ca nu stiu unde sa apelez si ce sa fac daca mai este ceva de facut pentru a nu-mi pierde permisul.As plati si amenda penala de 1000-2000 ron sau amenda administrativa sau egal ce doar sa nu pierd permisu.Va rog sa ma ajutati cu un sfat ce as putea face daca se mai poate face ceva.Va multumesc din suflet
Buna ziua,
Nu cred sa fie sanse sa scapati cu permis.
Din pacate alcoolul nu se impaca cu covrigul.
Rugati-va sa scapati cu suspendare.
Va trebui sa faceti aceias declaratie de recunoastere si in fata procurorului si a instantei, la prima infatisare, explicand si de ce ati refuzat probele biologice.
av. Gabriel Klein kiritescu
Din pacate am fost in aceeasi situatie ca si dvs.Alcoolemia este destul de mare(daca a-ti fi dat si probe de sange, de obicei, iasa aproape dublu fata de val. aerului expirat). In cel mai bun caz va puteti alege cu o condamnare cu suspendare, dar permisul va fi anulat cu posibilitate de redobandire dupa 1 an de la pronuntarea definitiva a sentintei. Oricum, daca doriti sa luati in calcul un sfat, cautati cat mai repede un avocat care a avut cazuri preponderent pe alcoolemii, ca daca luati avocat care nu a mai avut cazuri ca al dvs. dati banii de pomana si nici nu va ajuta cu mare lucru. Va doresc mult noroc!
din pacate nu exista nici-o solutie decat provizorie si anume de a cere prelungirea dreptului de circulatie din 30 in 30 de zile , pana la pronuntarea unei hotarari definitive de condamnare moment din care permisul se anuleaza pentru toate gradele pe care le aveati si veti fi nevoit sa dati din nou examen pt obtinerea permisului , la cel putin un an de la pronuntare . Depinde de condamnarea pe care o veti primi. Daca va vor da o condamnare cu aplicarea art . 86 indice 3 alin 3 lit e cpp va or interzice si dreptul de a conduce orice vehicul , pe toata perioada termenului de incercare ,
trifugabriel a scris:

din pacate nu exista nici-o solutie decat provizorie si anume de a cere prelungirea dreptului de circulatie din 30 in 30 de zile , pana la pronuntarea unei hotarari definitive...


In cazurile cu alcool la volan nu se elibereaza dovada cu drept de circulatie si ca urmare nici nu se poate prelungi dreptul de conducere d-le avocat Trifu Gabriel..sau poate gresesc..
Art. 193. – (1) Conducatorul de autovehicul sau tramvai trebuie însotit de politistul rutier sau, dupa caz, de politistul de frontiera, imediat la cea mai apropiata institutie medicala autorizata sau institutie medico-legala pentru a i se recolta probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, daca prin testarea cu un mijloc tehnic certificat sau cu un mijloc tehnic omologat si verificat metrologic s-a constatat ca valoarea concentratiei de alcool este mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.
(2) Dupa recoltarea probelor biologice politistul rutier retine permisul de conducere si elibereaza dovada înlocuitoare fara drept de circulatie.

se intelege ca dovada fara drept de circulatie se elibereaza si in cazul in care nu s-au recoltat probe biologice.

Art.87. - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.
............
(5) Refuzul, împotrivirea sau sustragerea conducătorului unui autovehicul sau al unui tramvai ori a instructorului auto, aflat în procesul de instruire, sau a examinatorului autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, de a se supune recoltării probelor biologice sau testării aerului expirat, în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei de produse sau substanţe stupefiante ori a medicamentelor cu efecte similare acestora, se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani.

Alte discuții în legătură

Alcol la volan florin17 florin17 intrebare de 1000 de puncte, am suflat in aparatul alcoltest unde a iesit o,87 dar nu am mers la spital, cum iese pana la urma ? (vezi toată discuția)
Accident fara victime si alcoolemie - consecinte ContSters254867 ContSters254867 fratele meu a facut un accident cu masina fara victime si a fost depistat cu o alcolemie de 0.56 ml in aerul respirat, as vrea sa stiu daca va fi pus sub ... (vezi toată discuția)
Eroare aparat drager si recoltare probe sange adina constantin adina constantin buna ziua. am si eu o situatie la care am avut o solutionare surprinzatoare. prietenului meu i s-a solicitat de catre un singur politist sa faca proba cu ... (vezi toată discuția)