avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere Sub influenta Bauturilor alcoolice si cu nr ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere Sub influenta Bauturilor alcoolice si cu nr provizorii expirate

Buna,Ma numesc Rus Norbert si in data de 26.04.09 am avut o urgenta si a trebuit sa ma deplasez cu masina intr-o alta localitate situata la 40km de domiciliul meu...Din pacate consumasem alcool si numerele provizorii pe autoturismul meu erau expirate de aproape 1 luna.Vreau sa va spun ca nu am comis nici un accident rutier,am fost oprit de un echipaj de politie rutiera,mi s-a facut alcooltest din care a rezultat o valoare de 0,35 g/l sau cum e...in aerul expirat si bineinteles numerele provizorii expirate.Vreau sa stiu daca voi mai putea redobandi permisul de conducere in urmatoarele 90 de zile sau nu...bineinteles voi angaja un avocat.(Pana acum nu am mai avut antecedente penale)
Va multumesc
Rus Norbert
Cel mai recent răspuns: alin_tm , utilizator 17:30, 15 Iulie 2009
corect, dar daca in aerul iti iese pana la 0,40 alcoolemie nu se mai recolteaza probe biologice, decat daca respectiva persoana doreste acest lucru. or, in speta am inteles ca domnul nu a solicitat recoltarea acestei probe..prin urmare ramane din start o singura infractiune de conducere cu numere expirate
Din pacate nu mi s-au recoltat probe de sange,oricum in momentul respectiv eram foarte lucid fiindca alcoolul nu-si facuse efectul si am colaborat cu agentii de politie cat se poate de respectuos.Ei mi-au spus ca s-ar putea sa scap usor daca am sa ma comport asa si in instanta, dar mai multe detalii despre permisul meu nu mi-au dat...mi-au cerut doar numarul de telefon,urmand sa fiu sunat in viitorul apropiat si sa achit amenda contraventionala pentru alcool care am sa o achit maine la prima ora.Singura mea nedumerire e daca pot sa-mi redobandesc permisul in timp ce dosarul va fii pe rol.Repet !Nu am mai avut antecedente penale si nici nu am prezentat un comportament violent!Se poate face ceva cu permisul in timpul in care se va solutiona acest caz sau nu?
Va Multumesc
Rus Norbert
Stoica Ioana a scris:

Sunem in prezenta unui posibil concurs real de infractiuni : conducere cu nr. expirate , si conducere in stare de ebrietate.
Subliniez posibil.

In acest caz , e posibila suspendarea conditionata (daca pedeapsa efectiv aplicata este maxim 2 ani).

E posibil , insa , ca alcoolemia in sange sa nu depaseasca 0,80 , limita prevazuta de lege.

Va sfatuiesc sa va angajati un avocat , pt a avea o aparare bine pusa la punct.
;);)
Buna ma numesc alin si sant din jud.TIMIS.pe data de 08.03.2009 a trebuit sa ma deplasez pina in localitatea.JIMBOLIA.avand la masina numerele provizorii expirate de vreo 2 luni + am consumat si alcool .la intoarcere catre casa(com.cenei) un echipaj de politie rutiera ma oprit,mia dat alcol test si mia gasit o cantitate de 0,22 . mia retinut permisu de conducere fara drept de circulatie. si mi sa spus ca am sa primesc permisu inapoi dupa 90 zile si am sa primesc acasa o amenda administrativa.dar pina in data de azi 15.07.2009nu am primit nimik ..va rog frumos sa imi spuneti si mie ce am sa patesc si daca am sa mai primesc permisu inapoi sau ce trebuie sa fac. va multumesc.astept raspunsu dvs.!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Luat permis pentru alcool! lidicut lidicut Daca mi se retine permisul pentru alcool,in etilotest a iesit pesate o,4,nu este un termen pana cand trebuie sa primesc un raspuns? (vezi toată discuția)
Suspendare permis de conducere cosmin_nasu cosmin_nasu am fost oprit in trafic de politia rutiera am fost testat cu aparatul etilotest acesta indicand valoarea de 0,46 alcool pur in aerul expirat apoi am fost ... (vezi toată discuția)
Penal - conducere sub influenta alcoolului, pastrarea permisului Scuty Scuty Buna ziua.Am fost la o nunta si am fost prins conducand cu o alcoolemie de 0,91 in aerul expirat,probe biologice nu am dat pentru ca am o fobie la seringi nu ... (vezi toată discuția)