Asociatul meu care detine 51% din firma (eu 49%) m-a amenintat in urma unor intelegeri ca va cere inchiderea firmei. Poata sa faca acest lucru fara acordul meu?
Alta intrebare are fi: daca il determin sa se retraga, are dreptul la cota din patrimoniu daca firma este pe pierderi? dar din capitalul social?
Prima chestiune este simpla, daca sunt 2 asociati intr-o societate de tip SRL, doar impreuna pot hotara asupra actiunilor societatii prezente si viitoare.Procentul Detinut de asociat nu are relevanta in cazul unui SRL cand se adopta hotarari AGA, in cazul unei societati de tip SA lucrurile stau altfel insa nu cred ca este cazul dv.
In cazul in care cesioneaza partile sociale ale societatii, cedentul va primi doar contravaloarea acelor parti sociale, patrimoniul societatii nefiind afectat de aceasta cesiune. A fi asociat intr-un SRL inseamna ca participi atat la pierderi cat si la castiguri.
In concluzie nu poate inchide firma de unul singur si nici nu poate primi in urma cesiunii o cota parte din patrimoniul societatii.
Reprezentare
mony
Un asociat unic cedeaza intreg capitalul social al SRL unde detine aceasta calitate ,catre 21 persoane fizice care vor deveni noii asociati.Desi capitalul ... (vezi toată discuția)