buna ziua.
va rog sa ma ajutati cu un raspuns privind aceasta problema a mea.
sunt contabil la o firma de transport marfa. Zilele acestea, un fost client din italia mi-a solicitat ajutorul privind punerea la dispozitia acestuia, o serie de acte contabile privind niste transporturi efectuate pe parcursul anului 2008. Clientul din italia ne cere aceste documente la initiativa politiei, probabil, economice, din aceasta tara.
Intrebarea mea este:
1. am obligatia, prin lege, sa ii pun la dispozitie, clientului din Italia, aceste acte contabile din anul 2008?
2. pot invoca prescriptia, in acest caz, pentru ca a trecut 3 ani de atunci?
va multumesc anticipat pentru raspunsurile dumneavoastra.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Septembrie 2011 est, utilizator
sa va fac un proces verbal de documente in reconstituire le xeroxati si scrieti conform cu originalul, altfel nu aveti nici o obligatie sa le puneti la dispozitie, cititi legea contabilitati-documente pierdute obligatia de reconstituire.
va multumesc pentru raspunsurile date.
eu cred ca este o verificare a politiei economice din italia, privind aceste transporturi, si nu documente pierdute.
credeti ca exista vre-o directiva europeana in acest sens? adica obligativitatea de punere la dispozitia a organelor de control, documente, din alta tara, tinand cont ca suntem in EU?
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Chitanta pierduta.
niko 94
S-a emis factura si chitanta la un client, pers. juridica, dar chitanta s-a pierdut de la sediul firmei pana la client.
Ce sa fac, trag la xerox chitanta in ... (vezi toată discuția)