avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale acte contabile cerute de politia economica din italia, ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

acte contabile cerute de politia economica din italia, din anul 2008

buna ziua.
va rog sa ma ajutati cu un raspuns privind aceasta problema a mea.
sunt contabil la o firma de transport marfa. Zilele acestea, un fost client din italia mi-a solicitat ajutorul privind punerea la dispozitia acestuia, o serie de acte contabile privind niste transporturi efectuate pe parcursul anului 2008. Clientul din italia ne cere aceste documente la initiativa politiei, probabil, economice, din aceasta tara.
Intrebarea mea este:
1. am obligatia, prin lege, sa ii pun la dispozitie, clientului din Italia, aceste acte contabile din anul 2008?
2. pot invoca prescriptia, in acest caz, pentru ca a trecut 3 ani de atunci?

va multumesc anticipat pentru raspunsurile dumneavoastra.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Septembrie 2011
est, utilizator
Cel mai recent răspuns: est , utilizator 12:03, 18 Septembrie 2011
Prescriptia in Italia are o durata de 5 ani .
sa va fac un proces verbal de documente in reconstituire le xeroxati si scrieti conform cu originalul, altfel nu aveti nici o obligatie sa le puneti la dispozitie, cititi legea contabilitati-documente pierdute obligatia de reconstituire.
buna ziua,

va multumesc pentru raspunsurile date.
eu cred ca este o verificare a politiei economice din italia, privind aceste transporturi, si nu documente pierdute.
credeti ca exista vre-o directiva europeana in acest sens? adica obligativitatea de punere la dispozitia a organelor de control, documente, din alta tara, tinand cont ca suntem in EU?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chitanta pierduta. niko 94 niko 94 S-a emis factura si chitanta la un client, pers. juridica, dar chitanta s-a pierdut de la sediul firmei pana la client. Ce sa fac, trag la xerox chitanta in ... (vezi toată discuția)
Facturier si stampile pierdute tartoru2004 tartoru2004 Buna ziua, Ieri cand am vrut sa rup o factura unui client am observat ca nu mai gasesc un facturier cu tot cu chitantier plus una din ... (vezi toată discuția)
Acte originale dosar civil eliza100 eliza100 Buna ziua Ma aflu in urmatoarea situatie. Am facut plangere penală prealabilă la Parchet. Aceasta a fost repartizata la o sectie de Politie. Actele ... (vezi toată discuția)