avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare doua ore pe zi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare doua ore pe zi

buna ziua
daca ma angajez la o firma cu doar doua ore pe zi (fara a mai fi angajata in alta parte) se considera ca realizez venituri profesionale supuse impozitului pe venit? necesare celor 12 luni anterioare unui nou CIC;
vechimea merge in mod normal?
se poate face angajare si pentru o ora pe zi?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:42, 4 Septembrie 2008
Legea nu precizeaza cate ore pe zi sa aiba contractul individual de munca ci numai sa realizezi venituri impozabile.
Dar mai asteptati si alte raspunsuri.
Vechimea pentru pensie nu merge normal ci proportional cu timpul lucrat. Daca lucrezi 2 ore pe zi, intr-un an ai o vechime de 3 luni.
Da, contractul individual de munca cu timp partial poate sa aiba si o ora pe zi.
la acest loc de munca sa va introduceti si carnetul de munca, ca sa se faca operatiunile, va merge si vechimea atat in munca cat si in specialitate (aferenta timpului lucrat bineinteles)

aici am si eu o intrebare: ce se intampla cand vrei sa te angajezi cu norma intreaga la un lat job si vrei sa continui si cim-ul partial? :(
faci incetare pe cim partial, inchizi carnetul de munca, deschizi carnetul pe norma intreaga si iti faci din nou angajare pe cim-ul partial?

realizati venituri supuse imp.pe venit 12 luni neintrerupt => beneficiati de indemnizatie de crestere copil.
Ultima modificare: Joi, 4 Septembrie 2008
Doina Elena, Consultant resurse umane
Exista si aceasta solutie : faci incetare pe cim partial, inchizi carnetul de munca, deschizi carnetul pe norma intreaga si iti faci din nou angajare pe cim-ul partial.
Sau se poate schimba functia de baza la firma unde are cim-ul cu norma intreaga.

@ elenabad
C.i.m. cu timp partial se poate incheia pentru o ora/zi si pana la 7 ore/zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 joburi ana_web2000 ana_web2000 buna ziua am o intrebare pot sa lucrez la doua firme cu carte de munca la una lucrez 4 ore cu contract limitat si la cealalta la care as vrea sa ma angajez 8 ... (vezi toată discuția)
Somaj ,angajare,concediu prenatal crysstyle crysstyle Sunt insarcinata in 5 luni,in luna nov-dec trb sa nasc.In primele 2 luni de sarcina am beneficiat de indemnizatie crestere copil (cc1),apoi 2 luni jumate am ... (vezi toată discuția)
Maternitate, program part time flay flay Buna ziua, Doresc sa stiu daca in cazul in care in prezent sunt angajata cu 6 ore si imi voi dori un copil, ma afecteaza acest aspect?....la vechime sau la ... (vezi toată discuția)