avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Violare corespondenta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Violare corespondenta

Buna ziua,
Vin cu urmatoarea problema: Postasul a lasat o scrisoare cu confirmare de primire sotiei mele. Si acum citez din regulamentul Postei Romane ce inseamna acest serviciu: “CORESPONDENTA INTERNA CU CONFIRMARE DE PRIMIRE”: “Serviciu poştal a cărui particularitate constă în predarea către expeditor a dovezii privind predarea trimiterii de corespondenţă, confirmată în scris de către destinatar, împuternicit sau delegat.
Formularul de Confirmare poştală de primire (AR) circulă ataşat la trimitere şi se evidenţiază pe ambalajul trimiterii interne sau internaţionale prin înscrierea menţiunii “A.R.”

Intrebarea mea este: Poate fi considerata sotia ca persoana imputernicita atata timp cat nu am facut un astfel de inscris prin notariat? Nu si-a incalcat postasul atributiile de serviciu lasand scrisoarea la ea? Ba mai mult, pana sa ajung eu acasa sotia a deschis si plicul (curiozitate feminina).... De unde stie postasul care este relatia mea cu sotia!? Poate ca eu sunt pe cale sa bag divort si automat nu imi convine intr-un astfel de caz sa-mi se violeze corespondenta de catre sotie.#-o
Ce mai pot sa fac in acest caz daca nu sunt dispus sa dau curs solicitarii din scrisoarea violata?
Pot actiona in instanta Posta Romana? Daca da, cum anume?
Multumesc anticipat pentru rapunsuri!
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 20:10, 17 Septembrie 2011
Puteti depune plangere penala impotriva sotiei pentru violarea corespondentei.

Impotriva postasului puteti depune reclamatie la Posta Romana.
faceti reclamatie impotriva ambilor daca dvs credeti ca este necesar insa trebuie sa aveti nervii tari deoarece se poate tergiversa rezolvarea foarte multa vreme.
pana se fac toate verificarile ,pana pleaca dosarul in parchet, pana ajunge in instanta,pana se judeca o sa treaca o gramada de timp bani si nervi.
oricum decizia va apartine.
succes orice hotarare veti lua.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violare corespondenta Jenu68 Jenu68 Buna ziua! Primesc corespondenta firmei( cataloage, facturi, etc.) prin intermediul Postei Romane care are un oficiu postal la noi, la tara. In ultima vreme ... (vezi toată discuția)
Procura? este valabila daca o trimit pe mail? miki3 miki3 Am facut o procura in strainatate pe care am trimis-o prin posta; am trimis-o recomandat din 17 dec dar n-a ajuns nici pana acum. Ce fac ca am nevoie de ea in ... (vezi toată discuția)
Responsabilitatile postasului trascka trascka Buna seara, tocmai am aflat ca ieri am primit o carte pe care o comandasem dupa ebay, dar postasul mi-a lasat cartea in scara blocului, langa cutiile ... (vezi toată discuția)