avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... procura? este valabila daca o trimit pe mail?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

procura? este valabila daca o trimit pe mail?

Am facut o procura in strainatate pe care am trimis-o prin posta; am trimis-o recomandat din 17 dec dar n-a ajuns nici pana acum. Ce fac ca am nevoie de ea in Romania, o pot trimite notarului prin mail(am scanat-o)? Ce stiti este valabila?

Iar in legatura cu Posta Romana unde pot face o reclamatie? Este posibil sa nu ajunga, nu se pedepseste la noi in niciun fel violarea corespondentei, ca nu e prima data cand mi se intampla sa nu-mi ajunga plicurile?
Cel mai recent răspuns: miki3 , utilizator 09:39, 19 Ianuarie 2009
Buna ziua,

procura trimisa prin email nu poate fi folosita. Trebuie sa asteptati expedierea postala. Sper ca nu ati folosit o simpla scrisoare ci una cu valoare declarata.
Reclamatii puteti adresa Postei Romane - gasiti pe site-ul ei adresa si detaliile.
Nu e cazul unei violari a corespondentei - decat daca puteti proba ca cineva isi insuseste corespondenta dvs. si o deschide.

av. Boncu
Multumesc pentru raspuns, deci nu e valabila, pai si in cazul asta ce pot sa fac? Scrisoarea am expediat-o recomandat, nu simpla, dar ce folos?
Intr-adevar nu pot proba ca-i violarea corespondentei e pierderea ei sau cum s-o numesc?
Prin urmare va rog sa-mi dati si mie un sfat ce solutie sa adopt? Eu am facut procura in 2 exemplare, dar numai cel trimis este apostilat, daca trimit si acest axemplar si nu ajunge nici acesta? Si este bun asa fara apostila?
Nu exista alta forma de trimitere la noi, ca in cei de la posta romana chiar nu mai am nicio baza. Daca trimit cu DHL nu stiu cum e la noi, au sucursale si in provincie sau DHL de la Bucuresti trimite in provincie tot prin serviciul postei romane?
Chiar nu stiu cum sa fac.
DHL-ul e pretutindeni. El şi SRI-ul. :D

Pe de altă parte, unde este necesară acea procură? Ar fi posibil să fie acceptată fără apostilă dacă, prin lege, nu este necesară forma autentică pentru procura respectivă.

Sunt multe instituţii pentru care, chiar dacă legea nu prevede, forma autentică este unica formă (re)cunoscută. ªtiu una şi bună: procură autentică.

Liviu S.Bordaş
Ar trebui sa o trimiteti recomandata dar si confirmare de primire deoarece chiar daca ati trimiso recomandata era necesar sa o trimitei si cu confirmare de primire altfel nu are valabilitate
deci.............

Alte discuții în legătură

Violare corespondenta nairam63 nairam63 Buna ziua, Vin cu urmatoarea problema: Postasul a lasat o [b]scrisoare cu confirmare de primire[/b] sotiei mele. Si acum citez din regulamentul Postei Romane ... (vezi toată discuția)
Procedura afisaj corespondenta la sediul primariei nyyco nyyco Buna ziua. atunci cand posta romana nu gaseste un destinatar la adresa( ex.acesta este plecat din tara), aduce plicul la primaria de domiciliu pentru ... (vezi toată discuția)
Scrisoare confirmare de primire vs scrisoare recomandata andreimarius andreimarius Buna ziua, ma poate ajuta cineva cu explicatii legate de diferenta dintre scrisoarea timisa in regim recomandat vs cea trimisa cu confirmare de primire? ms (vezi toată discuția)