avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... scrisoare confirmare de primire vs scrisoare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

scrisoare confirmare de primire vs scrisoare recomandata

Buna ziua,
ma poate ajuta cineva cu explicatii legate de diferenta dintre scrisoarea timisa in regim recomandat vs cea trimisa cu confirmare de primire?
ms
Cel mai recent răspuns: Florentina Paven , Avocat 12:56, 5 Februarie 2009
Confirmarea de primire a corespondentei , pe care se afla semnatura destinatarului,se returneaza la expeditor, care astfel poate face oricind dovada nu numai ca a expediat o scrisoare ci a faptului ca destinatarul a primit-o. Corespondenta recomandata simpla, se imineaz destinatarului doar pe baza de semantura pe un borderou care se pastreaza la oficiul postal.
ms mult de raspuns..acum vin cu o noua intrebare: In conditiile in care exista un antecontract pt achizitionarea unei locuinte noi, iar in acesta este specificat faptul ca vanzatorul trebuie sa notifice cumparatorul prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire, vanzatorul a notificat cumparatorul doar prin scrisoare recomandata fara ca acesta din urma sa ridice recomandata de la oficiul postal, CUMPARATORUL se afla in culpa? Sau poate dovedii in instanta vanzatorul ca el si-a indeplinit obligatia cu privire la notificarea in scris a cumparatorului?
multumesc, astept raspuns...
Daca in contract s-a stabilit expres aceasta modlitate de trimitere a notificarii - scrisoare recomandata cu confirmare de primire - iar vinzatorul nu a respectat procedura, se poate considera ca nu si-a indeplinit obligatia asumata. Daca ajungeti insa la un proces trebuie sa aveti si o motivare temeinica pentru care nu ati ridicat scrisoarea recomandata simpla ( ati lipsit de la domiciliu, ati fost in alta imprejurare care v-a impiedicat), pentru a nu avea surpriza ca un judecator sa considere ca ati procedat cu rea credinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Predare scrisoare recomandata sexu sexu la o scrisoare recomandata ,postasuln trebuie sa sune la usa ,sau doar la interfon ?(mentionez ca stau la patru ) (vezi toată discuția)
Realizarea comunicarii in cazul refuzului primirii sau neridicarii de la oficiul postal Bittermann Bittermann Procedura civila nu reglementeaza cazul in care comunicarea unei scrisori recomandate cu continut declarat nu se realizeaza pe motivul neridicarii de oficiul ... (vezi toată discuția)
Masina cumparata cu dovada de circularie Cricrs Cricrs Am cumparat o masina care tocmai fusese inmatriculata( nu avea talon, doar dovada valabila 15 zile). Am cartea masinii, asigurarea( care expira in cateva zile ... (vezi toată discuția)