Am cumparat o masina care tocmai fusese inmatriculata( nu avea talon, doar dovada valabila 15 zile). Am cartea masinii, asigurarea( care expira in cateva zile si e pe numele fostului proprietar), dovada( care a expirat), contract de instrainare cu viza de la organul fiscal. Fostul proprietar nu vrea sa se deplaseze la politie sa ia talonul si nici nu a fost acasa cand a venit prin posta. Cum pot sa procedez? Pot sa inmatriculez masina fara talon? Il pot constrange cumva sa mi- l dea?
Incercati sa mergeti la politie cu contractul prin care ati achizitionat masina si cereti talonul in baza faptului ca masina este acum proprietatea dumneavoastra.
De regula talonul se comunica prin corespondenta postala cu confirmare de primire
In cazul in care in termenul prevazut pentru pastrarea corespondentei destinatarii nu ridica corespondenta,aceasta se returneaza expeditorului,deci talonul nu se afla la politia din localitatea de domiciliu al titularului
In speta ar trebui ca vanzatorul care este titularul talonului sa desfasoare demersuri pentru ridicare document