avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Masina cumparata cu dovada de circularie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Masina cumparata cu dovada de circularie

Am cumparat o masina care tocmai fusese inmatriculata( nu avea talon, doar dovada valabila 15 zile). Am cartea masinii, asigurarea( care expira in cateva zile si e pe numele fostului proprietar), dovada( care a expirat), contract de instrainare cu viza de la organul fiscal. Fostul proprietar nu vrea sa se deplaseze la politie sa ia talonul si nici nu a fost acasa cand a venit prin posta. Cum pot sa procedez? Pot sa inmatriculez masina fara talon? Il pot constrange cumva sa mi- l dea?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:17, 5 Ianuarie 2019
Incercati sa mergeti la politie cu contractul prin care ati achizitionat masina si cereti talonul in baza faptului ca masina este acum proprietatea dumneavoastra.

Cu stima,
De regula talonul se comunica prin corespondenta postala cu confirmare de primire
In cazul in care in termenul prevazut pentru pastrarea corespondentei destinatarii nu ridica corespondenta,aceasta se returneaza expeditorului,deci talonul nu se afla la politia din localitatea de domiciliu al titularului
In speta ar trebui ca vanzatorul care este titularul talonului sa desfasoare demersuri pentru ridicare document

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scrisoare confirmare de primire vs scrisoare recomandata andreimarius andreimarius Buna ziua, ma poate ajuta cineva cu explicatii legate de diferenta dintre scrisoarea timisa in regim recomandat vs cea trimisa cu confirmare de primire? ms (vezi toată discuția)
Procedura de informare despre hj gheorghe1938 gheorghe1938 Va rog, care este procedura de informare a continutului unei hotarari judicatoresti.. Persoana care trebuia sa primeasca HJ in plic de la tribunal, nu a fost ... (vezi toată discuția)
Realizarea comunicarii in cazul refuzului primirii sau neridicarii de la oficiul postal Bittermann Bittermann Procedura civila nu reglementeaza cazul in care comunicarea unei scrisori recomandate cu continut declarat nu se realizeaza pe motivul neridicarii de oficiul ... (vezi toată discuția)