avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... procura? este valabila daca o trimit pe mail?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

procura? este valabila daca o trimit pe mail?

Am facut o procura in strainatate pe care am trimis-o prin posta; am trimis-o recomandat din 17 dec dar n-a ajuns nici pana acum. Ce fac ca am nevoie de ea in Romania, o pot trimite notarului prin mail(am scanat-o)? Ce stiti este valabila?

Iar in legatura cu Posta Romana unde pot face o reclamatie? Este posibil sa nu ajunga, nu se pedepseste la noi in niciun fel violarea corespondentei, ca nu e prima data cand mi se intampla sa nu-mi ajunga plicurile?
Cel mai recent răspuns: miki3 , utilizator 09:39, 19 Ianuarie 2009
Sunt 2 servicii distincte dar care au practic aceeasi valabilitate:

serviciu de trimitere recomandată - serviciu poştal ale cărui particularităţi constau în oferirea unei garanţii forfetare împotriva riscurilor de pierdere, furt, distrugere totală sau parţială ori deteriorare a trimiterii poştale şi în eliberarea, la cerere, a unei dovezi privind depunerea la punctul de acces sau livrarea la destinatar.
serviciu de trimitere recomandata cu confirmare de primire are aceleasi trasaturi ca mai sus numai ca expeditorului i se confirma postal ca destinatarul a primit corespondenta.
Deci au aceeasi valabilitate.
Si in cazul in care era cu confirmare de primire si posta imi pierdea plicul eu nu aveam ce confirmare sa mai primesc.

Si imi pare rau sa va contrazic dar valabilitate au toate expeditiile, fie ca sunt puse cu un simplu timbru postal sau alte tipuri, eu am platit pentru un serviciu iar ei mi le-au pierdut si nu este prima data cand nu imi ajunge corespondenta, iar daca dam o simpla cautare o sa gasim mii de romani(fie in tara sau din strainatate) nemultumiti de serviciile Postei Romane.
Sa-mi fie invatatura de minte, n-am sa mai apelez niciodata la serviciile lor pe cat posibil.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Ianuarie 2009
miki3, utilizator
M-am gandit si la urmatoarea varianta, va rog sa-mi spuneti daca ar fi bine. Acea procura imi era necesara pentru o tranzactie imobiliara, un teren intravilan undeva la tara(nu e suma mare in jur de 1000 euro).
M-am gandit sa faca mama actele pe numele ei, iar cand vom veni noi in tara sa mergem la notar si sa le trecem pe numele nostru.
Intrebarea este cam cat ar costa atunci transferul asta(nu stiu sa faca o donatie sau cum sa facem?)
Acum la aceste acte ar costa in jur de 200 roni, fiind suma mica, dar apoi cat ma va costa?

Acum sa refac aici procura si sa o trimit iar m-ar costa in jur de 50-60 euro.

Astept urgent niste sfaturi.
In cazul in care se vor face actele pe numele mamei si daca mai aveti frati atunci pot in viitor aparea alte complicatii, adica la tot patrimoniul parintilor au dreptul si ceilalti copii iar actul de vanzare cumparare precum si actul de donatii intre parinti si copii pot fi foarte usor atacabile.
Deci nu va sfatuiesc sa faceti asa ceva.
Cel mai bine este sa faceti procura - pentru ca cineva sa cumpere in locul dumneavoastra.
Eu am facut procura in 2 exemplare(dar numai una cu apostila, cea trimisa si neajunsa#-o), acum mai am celalalt exemplar care este practic copie legalizata dupa original, pot merge sa-i pun apostila, este valabila asa in Romania?
Chiar nu ne-am gandit sa fim asa ghinionisti si sa nu ajunga o amarata de scrisoare.
Ultima modificare: Marți, 20 Ianuarie 2009
miki3, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violare corespondenta nairam63 nairam63 Buna ziua, Vin cu urmatoarea problema: Postasul a lasat o [b]scrisoare cu confirmare de primire[/b] sotiei mele. Si acum citez din regulamentul Postei Romane ... (vezi toată discuția)
Procedura afisaj corespondenta la sediul primariei nyyco nyyco Buna ziua. atunci cand posta romana nu gaseste un destinatar la adresa( ex.acesta este plecat din tara), aduce plicul la primaria de domiciliu pentru ... (vezi toată discuția)
Scrisoare confirmare de primire vs scrisoare recomandata andreimarius andreimarius Buna ziua, ma poate ajuta cineva cu explicatii legate de diferenta dintre scrisoarea timisa in regim recomandat vs cea trimisa cu confirmare de primire? ms (vezi toată discuția)