avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Help me!!! (la volan sub influenta alcoolului)
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Help me!!! (la volan sub influenta alcoolului)

Acum cateva saptamani, dupa o petrecere unde prietenul meu bause cateva pahare, plecand spre casa, acesta a insistat sa conduca el ( masina mea). Nu m-am putut intelege cu el, asa ca l-am lasat (mare greseala). Nu s-a urcat bine la volan, ca atunci cand a vrut sa dea cu spatele a tamponat cateva masini, apoi dusi am fost. Mi-a reparat masina, iar ieri...surpriza...am primit o citatie acasa,cel mai probabil cineva a vazut. Acum sunt in dubii,habar nu am ce sa fac. Voi merge cu el la politie in cel mai scurt timp. Intrebarea mea este: sa declar ca am fost eu la volan (fiindca el era sub influenta alcoolului si nu mai are nici permis de ceva timp), sau sa spun exact cum s-a intamplat? In conditiile in care as declara ca am condus eu, ce s-ar intampla?
Cel mai recent răspuns: Calina Sorescu , Mediator 14:26, 18 Septembrie 2011
E rau cand mergi din greseala in greseala. Orice ai declara nici tu nu scapi de pedeapsa. Gandeste-te numai la faptul ca ai acceptat repararea masinii fara acordul politiei (cel putin asa am dedus din ce ai spus tu). Daca iei totul asupra ta vei raspunde tu pentru toate... asta in cazul in care acel "cineva" care a vazut.... nu a vazut si faptul ca prietenul tau era la volan si va depune marturie. Nu stiu cat de apropiat iti este acest prieten ca sa-ti bagi pielea la saramura pentru el. Sincer, eu cred ca recunoasterea adevarului e cea mai buna solutie. Inchipuie-ti ca vei minti si cum necum adevarul tot va iesi la suprafata pana la urma.... si vei avea si mai mult de suferit fiindca ai incercat sa induci in eroare organele de ancheta.
Nu te cunosc, nu ma cunosti, dar cu cea mai mare sinceritate iti doresc sa ai inspiratia de a alege calea cea mai buna. Parerea mea e ca adevarul e cea mai buna solutie.
Multa bafta!
Pai, vi se va lua carnetul; veti fi amendata; daca ati primit citatie, inseamna ca cineva a facut plangere penala si este dosar de cercetare pe rol, invinuitul fiind dvs. (parasirea locului accidentului si nedeclararea lui in timp, plus daunele facute) Veti achita toate pretentiile civile ale celor pagubiti (daunele). Parerea mea este ca un betiv imatur nu merita sa va puneti streangul de gat pentru el. Daca va iubeste cu adevarat, nici nu ar trebui sa aveti discutii cu el sa va asumati vina, ci el sa fie pregatit sa suporte consecintele, nu sa va bage pe dvs. in fata. Daca aveti dubii, va priveste, ma iertati ca o spun asa pe sleau. Daca accidenta pe cineva tot aveati dubii? Prietenul maine , poimaine, va paraseste, pentru alta, dar consecintele faptei pe care v-o asumati in mod gratuit vor ramane. Plus ca nu uitati ca si marturia mincinoasa e infractiune. Deci, din lac, in put. Ca sa va poata santaja mai tarziu "prietenul" alcoolic.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Septembrie 2011
edina, utilizator
Buna!
Va sugerez sa va luati prietenul de mana si sa ii contactati pe cei carora le-ati produs pagube, cei care v-au facut plangere prealabila. Puteti face acest lucru singuri sau prin intermediul unui mediator. Potrivit art 67 din L 192/2006 procedura medierii este aplicabila si infractiunilor pentru care retragerea plangerii prealabile sau impacarea partilor inlatura raspunderea penala. Informatii despre mediere si mediatori gasiti pe blogurile de specialitate, precum si pe site-ul Consiliului de mediere www.cmediere.ro.
Va doresc o zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

A ramas fara permis desi era pasager Catalinasd Catalinasd Buna ziua. Un prieten de-al meu a patit urmatorul lucru: A mers cu masina lui dupa ce a baut, dar ca pasager. Masina a fost condusa de altcineva care nu a ... (vezi toată discuția)
Ce este mai bine sa fac?sa-mi retrag sau nu marturia? ContSters162620 ContSters162620 Buna ziua! Am mare nevoie de ajutor. Anul trecut am facut plangere la cererea insistenta a prietenei mele care apucase sa sune la politie, impotriva unui ... (vezi toată discuția)
Schimbare declaratie la politie ? r0bert r0bert Buna ziua. Acum 2 zile eram la un bar din oras cu niste cunostiinte. Unul dintre ei avea masina si bause in jur de 4 beri si s-a urcat la volan. Ne-am urcat ... (vezi toată discuția)