Va solicit o sugestie in urmatorul caz:
Intentionez sa imi refinantez 2 credite , anume: un credit (deja refinantat...dar in conditii cam dezavantajoase,a unele banci pun conditii la o astfel de actiune) + o descoperire de cont card (overdraft).
Dupa ce am tot studiat ofertele de pe piata , pt un credit de nevoi personale, fara ipoteca si fara garantii, in suma aprox ceva mai mica de 500 mil pe 10 ani am gasit doar 2 oferte (banci aflate in localitatea de domiciliu), anume:
- credit cu dobanda fixa, mica (!), dar cu comision lunar + asigurare, ratele sunt descrescatoare; este experienta primului credit , ulterior restructurat,din motive de scadere venit, acum m-am mai redresat. etc;
- dobanda variabila, rate fixe in timp, DAR in functie de robor6m+marja bancii , revizuibile la 3 luni (?). Am ceva rezerve aici....nu cunosc nici o experienta a cuiva cu un astfel de credit ; din ce am gasit pe net in ultimii ani, robor 6m nu a fluctuat ff mult , a evoluat in marje reduse, gen 6-7%, aprox.1 pp..ceea ce la potentiala rata ar fi insemnat 40 lei lunar in plus.
Comparativ, la momentul acesta, rata fixa ar fi cu 80 lei mai mare ca cea variabila, dar in timp diferenta dintre ele scade, dar ea- diferenta- depinde de evolutie robor 6m!
Astept un sfat, o sugestie pentru care varianta sa optez, in actualele conditii, experienta cuiva.
Multumesc,
Carmen
Cel mai recent răspuns:
Ares-3 , moderator
19:35, 18 Septembrie 2011