avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Motive de nulitate a procesului verbal de contraventie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Motive de nulitate a procesului verbal de contraventie

Ieri in timp ce circulam cu masina am facut o explozie de cauciuc si m-am urcat pe o bordura.... a facut pana si.... ceva daune pe la masina.... In timp ce eu schimbam roata s-a apropiat niste agenti de la circulatie si m-au pus sa suflu in fiola, a iesit o alcoolemie de 0.31 desi in momentul acela eu nu eram la volan.... si dansii nu au martori ca eu as fi condus automobilul.

Problema e ca am nevoie de permis la fel de mult ca si de aier ca sa pot munci...

Acum m-am gandit sa contest PV intocmit de agent, pt ca:
1 numele si functia dansului sunt indescifrabile;
2 cnp-ul meu este mai mult sau ma putin corect in sesul in care cifra 9 (care apare de 2 ori in cnp-ul meu) seamana mai mult cu 5
3 articolele la care se incadreaza fapta mea sunt greu de descifrat
4 la alte mentiuni a scris dansul cu mana lui "recunosc cele conesmnate" fara sa fiu intrebat daca am ceva de mentionat (lucru pe care cred ca ar fi greu sa-l demonstrez in instanta

Va multumesc din suflet!
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 21:36, 18 Septembrie 2011
Asa din ce vad eu aici ,nu sunt sanse prea mari pentru a obtine anularea procesului- verbal, mai cu seama ca ati consfintit cele intamplate prin recunoasterea celor consemnate, insa pentru o mai buna analiza a situatiei, este de preferat sa consultati un avocat care sa studieze in detaliu situatia cat si procesul -verbal de contraventie.
Plangerea contraventionala se formuleaza in termen de 15 zile de la data comunicarii procesului-verbal si se depune la judecatoria in a carei raza teritoriala a fost constatata contraventia.
Plangerea suspenda executarea amenzilor si a sanctiunilor contraventionale complementare de la data inregistrarii acesteia pana la data pronuntarii hotararii judecatoresti.
Hotararea judecatoreasca prin care judecatoria solutioneaza plangerea este definitiva si irevocabila.
Dupa depunerea plangerii contraventionale, solicitati instantei un certificat de grefa cu care va puteti ridica permisul de conducere.
Daca plangerea dvs. va fi respinsa, in termen de 15 zile de la data pronuntarii hotararii judecatoresti prin care instanta a respins plangerea impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei, sunteti obligat sa va prezintati la serviciul politiei rutiere care va are in evidenta pentru a preda permisul de conducere.
nu da nimeni declarati daca nu te a vazut.......ar intra in incidenta penalului dak ar mintii si nu cred ca s ar risca cioneva
ai semnat sub "recunosc fapta'? oricum fa contestatie iti iei permisul inapoi si il predai daca v a fi respinsa......aceasta contestatie iti poate acorda un ragaz de 1-2 luni
Ultima modificare: Duminică, 18 Septembrie 2011
vxd, utilizator
Am semnat in zona Contravenient am luat la cunostinta si in zona instiintarii de plata
Sunt sanse minime de a obtine o anulare a PV dar contestatia este dreptul dv si merita sa incercati.Nu este rau sa consultati un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala cati_toma11 cati_toma11 suspendare permis 30 zile ,amenda,puncte penalizare pentru ciocnire inexistenta,masina nefiind miscata din parcare ..in comunicare ptr prezentare la politie ... (vezi toată discuția)
Ce se mai poate face daca o plangere a fost respinsa prin sentinta definitiva si irevocabila? catalin2832 catalin2832 V-as ruga sa ma ajutati in rezolvarea unei probleme destul de delicate. Intr-o seara am fost oprit de un echipaj de politie care mi-a spus ca nu as fi ... (vezi toată discuția)
Permis retinut pentru ca nu am oprit la stop Radu-Petru Radu-Petru Buna ziua, Astazi mi-a fost retinut permisul pe o perioada de 30 de zile pe motiv ca ( citez din PV) \" A condus atutoturismul X pe strada Y iar la ... (vezi toată discuția)