avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... interogatoriu droguri
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

interogatoriu droguri

buna ziua !
Prietenul meu a fost prins intro seara in compania unor baieti care aveau droguri la ei, mentionez ca prietenul meu nu avea absolut nimic asupra lui si nici nu a consumat droguri vreodata. au fost luati cu totii la sectie pentru interogare si spre dimineata a ajuns acasa.
Acum , aseara in jurul orei 3 am , i-au chemat la interogatoriu iarasi, de 12 ore nu stiu nimic de el.ce se poate face in aceste conditii? il pot retine la sectie daca nu exista nici o dovada cum ca si el ar fi fost implicat.pur si simplu i-a salutat si atunci iau ridicat politia.A fost omul nepotrivit la momentul nepotrivit.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:23, 18 Septembrie 2011
va rog un raspuns urgent ..incerc sa il sun dar are telefonul inchis, probabil retinut pentru perchezitie...
Au voie politistii sa il retina atat de mult?
Art.143 c.proc.pen.
Conditiile retinerii:
Măsura reţinerii poate fi luată de procuror ori de organul de cercetare penală faţă de învinuit sau inculpat, numai după ascultarea acestuia în prezenţa apărătorului, dacă sunt probe sau indicii temeinice că a săvârşit o faptă prevăzută de legea penală.
Organul de cercetare penală este obligat să îl încunoştinţeze, de îndată, pe procuror cu privire la luarea măsurii reţinerii.
Procurorul sau organul de cercetare penală va aduce la cunoştinţă învinuitului sau inculpatului că are dreptul să-şi angajeze apărător. De asemenea, i se aduce la cunoştinţă că are dreptul de a nu face nicio declaraţie, atrăgându-i-se atenţia că ceea ce declară poate fi folosit împotriva sa.
Măsura reţinerii se ia în cazurile prevăzute în art. 148, precum şi în caz de infracţiune flagrantă, oricare ar fi limitele de pedeapsă prevăzute de lege.

Art. 144 c.proc.pen.
Durata retinerii
Măsura reţinerii poate dura cel mult 24 de ore. Din durata măsurii reţinerii se deduce timpul cât persoana a fost privată de libertate ca urmare a măsurii administrative a conducerii la sediul poliţiei, prevăzută în art. 31 alin. 1 lit. b) din Legea nr. 218/2002 privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române.
În situaţia în care reţinerea se dispune după audierea învinuitului citat de către organul de urmărire penală, termenul de 24 de ore se calculează de la ora emiterii ordonanţei.
În ordonanţa prin care s-a dispus reţinerea trebuie să se menţioneze ziua şi ora la care reţinerea a început, iar în ordonanţa de punere în libertate, ziua şi ora la care reţinerea a încetat.
Când organul de cercetare penală consideră că este necesar a se lua măsura arestării preventive, înaintează procurorului, în primele 10 ore de la reţinerea învinuitului, o dată cu încunoştinţarea la care se referă art. 143 alin. 1, un referat motivat. Procurorul, dacă apreciază că sunt întrunite condiţiile prevăzute de lege pentru luarea măsurii arestării preventive, procedează, înăuntrul termenului prevăzut în alin. 1, potrivit art. 146.
Când măsura reţinerii este luată de procuror, dacă acesta consideră că este necesar a se lua măsura arestării preventive, procedează, în termen de 10 ore de la luarea măsurii reţinerii, potrivit art. 146.


Nici dvs. si nici noi nu cunoastem exact care este situatia efectiva din dosarul prietenului dvs.
Dupa cum vedeti mai sus, textul de lege prevede existenta unor probe sau indicii temeinice ca invinuitul a savarsit o fapta prevazuta de legea penala.
Luati legatura urgent (dvs. sau familia acestuia) cu un avocat.


Ar fi fost bine sa isi angajeze avocat.
Daca ar fi procedat asa, se putea lua legatura cu avocatul care avea telefonul deschis.

Retinerea poate dura 24 de ore...

Daca este nevinovat nu ar trebui sa existe probleme insa se pot intampla si erori...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere 24 h - conditii ryzen ryzen Va rog, fratele meu este major dar nu are acte de identitate poate fi retinut si 24 de ore?. Va multumesc doresc un raspuns cat mai urgent posibil. (vezi toată discuția)
Cum se obtine arestarea preventiva pentru inselaciune? florindbro florindbro Cum se poate obtine arestarea preventiva in cazul unui inculpat cercetat pentru inselaciune? Inselaciunea este pentru un autoturism in valoare de 50000 euro. ... (vezi toată discuția)
Mandatul de arestare preventiva roxanafey roxanafey ce faci atunci cand masura arestarii preventive se sustine pe litera f art 148 cod procedura penala si procurorii nu probeaza aceasta masura cu nimic si totusi ... (vezi toată discuția)