avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... noul cod penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

noul cod penal

buna tuturor,am 2 probleme va rog, as dori sa ma lamureasca cineva daca se poate. 1.Sunt plecat afara,condamnat la 3 ani cu executare pt inselaciune in tara din mai 2008 este definitiva,dupa noul cod penal cand am prescrierea pedepsei?(nu am antecedente). 2.Valabilitatea buletinului expira in august 2013,pot renova buletinul fara probleme ,sau pot intimpina probleme la consulat in momentul acela? dar daca il dau pierdut acum? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 14:18, 2 Octombrie 2011
In speta de fata, presupunand ca fapta e incadrata la infract prev de alin. 2, art. 215, pedeapsa cu inchisoarea este de 3-15 ani, iar fapta se prescrie in 10 ani de la data savarsirii, daca pedeapsa prev de lege este mai mare de 10 ani si nu depaseste 15 ani.
Ar trebui sa va angajati un avocat care sa studieze dosarul penal, deoarece puteti solicita instantei suspendarea conditionata a executarii pedepsei. In conformitate cu art 81 cod penal:
ART. 81 Condiţiile de aplicare a suspendării condiţionate
Instanţa poate dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei aplicate persoanei fizice pe o anumită durată, dacă sunt întrunite următoarele condiţii:
a) pedeapsa aplicată este închisoarea de cel mult 3 ani sau amendă;
b) infractorul nu a mai fost condamnat anterior la pedeapsa închisorii mai mare de 6 luni, afară de cazul când condamnarea intră în vreunul dintre cazurile prevăzute în art. 38;
c) se apreciază că scopul pedepsei poate fi atins chiar fără executarea acesteia.

Doar atunci ati putea primi un raspuns clar, cu privire la suspendarea condiţionată a executării pedepsei

Totusi cred ca cel mai bine, daca nu mai aveti nici o cale de atac ar fi bine sa o executati, deoarece sunteti dat in urmarire internationala????iar din 2013 nu mai aveti si carte de identitate.
Succes!
va multumesc mult.sa vad daca am inteles...pana acum se dadea suspendarea executarii pedepsei pana la maxim 2ani,dupa noul cod penal sa marit la 3ani? si deci prin urmare as putea cere dupa 1 oct. sa mi se dea cu suspendare cei 3 ani?(indeplinesc conditiile a,b si c.) Va multumesc inca o data si i-mi cer scuze de deranj!
daca ati fost condamnat la 3 ani cu executare, prescriptia executarii este de 3+5 ani, adica 8 ani. In cazul cu buletinul nu aveti nici o sansa sa-l schimbati deoarece in momentul cand va prezentati la consulat va aresteaza. Daca faceti dovada ca nu ati stiut de proces, nu ati primit sentintele nu ati declarat recurs dintr-unul din motivele de mai sus, parerea mea este ca puteti cere revizuirea dosarului printr-un avocat ales. Cred ca suspendarea executarii puteti sa o cereti numai in acest caz.
buna seara...stie cineva daca sa aprobat azi noul cod penal?
Parlamentul este in sesiune de luni pana joi, deci sambata nu lucreaza. Pe 1 octombrie a intrat in vigoare Codul Civil. Codul Penal va intra in vigoare probabil anul viitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare,suspendare,supraveghere pici80 pici80 care este pedeapsa maxima cand se poate cere ca modalitatea de executare sa fie cu suspendare conditionata?? si pentru suspendare conditionata sub ... (vezi toată discuția)
Consumul de alccol la volan costimarian costimarian cu noul cod penal voi optine o solutionare mai rezonabila fata de cea data !??? Ora estimata: 08:30 Complet: C9 C.P./FOND Tip solutie: Condamnare Solutia pe ... (vezi toată discuția)
Suspendarea pedepsei imac imac Buna ziua In cazul recunoasterii faptei cf art 320 indice 1 se poate cere suspsndarea pedepsei? (vezi toată discuția)