Buna ziua
Sunt proprietarul unui apartament in care eu nu locuiesc doar trec cand si cand .Problema mea e ca domnii de la asociatie mi-au spus ca am o reclamatie de la locatari ca eu vin in apartament si consum apa .Adevarat trag apa la veceu clatesc chiuveta,cada dar nu locuiesc in el (am apometru) .intrebarea mea este :spune undeva ca eu nu am voie sa intru in locuita mea ?de cate ori am voie sa intru in el ?este o limita ?
lumea e rea!
daca credeti ca stati mai mult de 15 zile in ap, atunci ve-ti plati 1 persoana la cheltuieli.
daca nu, puneti aspectele pe o coala de hartie si inmanati-o presedintelui asociatiei cu specificatia ca nu sta nimeni in apartament ci veniti de cateva ori pe luna, insa ce-ti plati niste cheltuieli ce nu implica locuirea efectiva in ap.
Daca aveti apometru nu se pune in discutie consumul de apa, iar in privinta numarului de persoane prevazute pe listele de intretinere, cereti-le domnilor de asociatiei documentele pe care le au cu privire la sesizari ....ca sa le combateti in instanta.;)
eu am pus aceasta intrebare deja in forum insa cu ce drept vecini ne supravecheaza pe noi ? adica trebuie in mod obligatoriu sa fim urmariti de ei ? au ei dreptul sa ne filmeze, sa vada cine sta si cat sta? in tara asta poate oricine are chef sa se apuce sa ne verifice existenta ? sa tina evidenta ca asa doresc ei sa o faca ? fara nici un aviz de la vreun procuror sau alt organ legislativ? adesea in blocuri suntem urmariti mai rau ca niste criminali....
Preluare din mesajul sters:
Este legal ca sa fiu urmarit in continuu de vecini? Ei ma supravecheaza constant. Vecini mei se uita cu atentie la cine imi intra si cine imi iese din aparatament, mai mult stiu pana si cine detine sau nu cheii de la apartamentul meu si sunt capabil sa imi si descrie o parte din musafiri mai frecventi. Au ei dreptul sa ma filmeze pe mine sau pe musafiri mei fara vre-un acord de la un procuror. Ei folosesc drept scuza faptul ca doresc sa mai puna pe cineva la intretinere insa mi se pare absurd faptul ca trebuie sa fiu supravecheat mai rau ca un infractor in conditiile in care eu nu am deranjat niciodata linistea publica.
Pai daca treceti din cand in cand pe la apartament, asa cum spuneti in primul mesaj, cum de va filmeaza vecinii!? Eu nu pot crede ca sta vreu-n vecin cu aparatul sau camera de luat vederi in mana zi si noapte ca sa va filmeze pe dumneavoastra care treceti poate odata sau de doua ori pe luna pe la apartament.
Ori aveti vecini bolnavi, ori dumneavoavoastra folositi acel apartament, intrati si iesiti des, primiti acolo prieteni, invitatii... Poate ca vecinii vazand aceasta activitate, soliciat asociatiei sa fiti trecut la cheltuielile de intretinere cu persoane. Cum dumneavoastra nu sunteti de acord, asa cum aratati in primul mesaj, ei, vecinii ar vrea sa va demonstreze contrariu.
faptul ca se filmeaza pe holul blocului, pe casa scarii nu este o violare a intimitatii...
Poate daca ar vrea sa va faca o pechezitie in apartament ar trebui o un mandat emis de procuror.