avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... legea 230- referire la cele 15 zile pt. plata ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

legea 230- referire la cele 15 zile pt. plata cheltuielilor

Buna ziua,am si eu o nedumerire in legatura cu cele 15 zile pe care un musafir le sta intr-un imobil.Cf. legii 15 zile intr-o luna, dar daca sta 15 zile consecutiv, mai precis 10 zile intr-o luna si 5 in luna urmatoare?, se poate trece la intretinerea unei luni.
Daca da cf. carei modificari aduse la lege?
Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 06:56, 16 Aprilie 2012
Frumos din partea dvs. ar fi sa discutati la asociatie acest lucru, nu sa va prevalati de prev. legii ca musafirul dvs. trebuie sa stea 15 zile consecutiv in apartament pentru a fi trecut in listele de plata ca ”persoana curenta”.
Deci, daca persoana a stat in ap. 10+5 zile, intr-o luna nu figureaza ca persoana prezenta, dar in luna urmatoare poate sa fie trecuta ca persoana curenta. Cred ca veti gasi intelegere la asociatie.
Nu inteleg de ce atata inversunare pe aceste chestii atat de marunte?
Daca musafirul ar fi stat la hotel, la cel mai prapadit din oras, unde costul este de cel putin 60 lei/zi/persoana si ar fi trebuit sa achite, poate 1000 lei, ar fi fost mai bine? Desigur ca nu, dvs. ati ales modalitatea mai practica, adica 15 zile pe costuri ”moka”... De fapt, costuri au fost, dar sa le achite vecinii. Da, da...
Cred ca ati inteles gresit, nu eu sunt in cauza, ci un vecin a fost in situatia respectiva. la inceput a fost deacord sa plateasca o persoana in plus, dar mai apoi a venit si a cerut cf.carei legii l-am trecut la intretinere cu 1 perosana.De aici s-a inceput un adevatat scandal intre presedinte si locatarul respectiv. Nu mai spun ca in perioada respectiva au stat 5 persoane in plus dar mai putin de 15 zile intr-o luna, asa ca?
in temeiul disp art 17 pct r) din HG nr 1588/2007 comitetul executiv
stabileste cotele de participare la cheltuielile aferente persoanelor cu domiciliul in cladire si pentru persoanele care locuesc temporar,minimum 15 zile pe luna

In situatia in care accidental sau voit se "evita "termenul de 15 zile,daca locuesc temporar mai multe persoane ,comitetul executiv poate dispune ca la apartamentul in cauza sa se impuna un numar suplimentar de persoane la calculul cotelor lunare de intretinere
Este problema care trebuie solutionata amiabil intre presedinte si proprietarul apartamentului,cu asumarea responsabilitatii si cu respectarea prevederilor in vigoare
De acord cu cele spuse de ynocentta, dar va pot da si un alt exemplu, cum se procedeaza la noi in asociatie:
daca vine un musafir (de obicei un parinte al unuia dintre proprietari) si sa spunem ca locuieste cu proprietarii chiar mai mult de 15 zile, nu il trecem ca persoana in plus la apartamentul respectiv, deoarece:
- pe nr. de persoane se impart doar facturile de la gunoi si curent electric; la gunoi oricum depun lunar adresa cu nr. de persoane si nu sunt afectati ceilalti proprietari, iar la curent electric suma lunara de plata pentru o persoana este intre 1 si 2 lei, ceea ce nu afecteaza aproape deloc pe ceilalti.
Este intr-adevar o problema daca consumul de apa nu este contorizat la nivel de apartamente.
Asta e problema ca nu avem contuare la nimic. Toate se impart pe nr.de persoane.

Alte discuții în legătură

Numar persoane luate in calcul la intretinere HarasimFlorian HarasimFlorian Am depus o cerere de scoatere de la plata cotelor la intretinere a doua persoane iar presedintele asociatiei de proprietari refuza sa o ia in consideratie ... (vezi toată discuția)
Ce drept are administratorul de bloc sa treaca la intretinere mai multe persoane dacat trebuie? mihaela12345 mihaela12345 Administratora parintilor mei au trecut la intretinere 4 persoane, desi stateau doar 2. Cand au intrebat parintii mei de unde au scos asa ceva au zis ca m-a ... (vezi toată discuția)
Plata la intretinere Viorica Honciuc Viorica Honciuc Avem intr-un apartament 2 musafiri care au stat 14 zile. Cum se procedeaza cu plata la intretinere? Se pot pune la plata proprietarul, avand in vedere ca asa ... (vezi toată discuția)