avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... plata la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

plata la intretinere

Avem intr-un apartament 2 musafiri care au stat 14 zile. Cum se procedeaza cu plata la intretinere? Se pot pune la plata proprietarul, avand in vedere ca asa au fost 2 si nu unul cum spune legea si normal au acumulat 28 de zile ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 11:55, 20 Ianuarie 2018
Acu' si dvs. vreti ca as. prop. sa va faca pontajul la musafiri - ca au stat 14 zile si nu cel putin 15, ca unele dintre aceste zile au fost sarbatori legale, ca o parte din acest timp au fost in vizita la alte rude...
Proprietarul sa-si respecte vecinii - ca de fapt acesta este chestiunea, sa procedeze cum fac/au facut si ceilalti in situatii similare, sa nu iasa din obisnuinta locului.
Daca ma intrebati pe mine, cum as proceda - as trece 2 persoane in plus in evidenta as. prop. si cred ca nimeni nu s-ar supara!
Dispozitia in vigoare ptrevede fara echivoc
HG nr 1588/2007 art 17 r) stabileşte cotele de participare pe persoană la cheltuielile aferente persoanelor cu domiciliul în clădire şi pentru persoanele care locuiesc temporar, minimum 15 zile pe lună; stabileşte perioada pentru care proprietarii, respectiv chiriaşii, pot solicita în scris scutirea de la plata cheltuielilor pe persoană şi care trebuie să fie de cel puţin 15 zile pe lună, conform hotărârii adunării generale;

Daca au stat 14 zile,conform dispozitiei mentionate nu se introduice la calcul
Aprecierea cu "cumulatul" nu este prevazuta de catre dispozitia in vigoare
De unde stiti ca au stat 14 zile si nu 13, 12, 11, ...?
Aveti camere de supraveghere?
nu vad rostul intrebarii...ce fac moderatorii?
Ce legatura au moderatorii?
Rostul intrebarii era cum demonstrati ca au stat 14 zile si nu mai putin sau mai mult? De unde stiti cate zile au stat efectiv? I-ati urmarit in vreun fel, pe camere video sau un vecin vigilent a notat zilnic prezenta respectivilor peste noapte?
Daca nu au stat mai mult 15 zile nu ii puteti introduce in lista de plata, au stat "legal" 14 zile.

Alte discuții în legătură

Persoane in plus fara cerere Elenapusa Elenapusa Doamna administrator a trecut la apartamentul meu un numar de 4 persoane, pe luna mai 2016, in contextul in care noi suntem 2. Abia din luna iunie 2016 vom fi ... (vezi toată discuția)
Abuz al administratorului - trecerea unei persoane in plus la intretinere Clear Clear Buna ziua, Administratorul asociatiei m-a intrebat daca sunt doua persoane pentru ca vecinii mei asa i-au spus,i-am explicat ca sunt doar eu in apartament dar ... (vezi toată discuția)