avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... persoane in plus fara cerere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

persoane in plus fara cerere

Doamna administrator a trecut la apartamentul meu un numar de 4 persoane, pe luna mai 2016, in contextul in care noi suntem 2. Abia din luna iunie 2016 vom fi 3 persoane. De ce? Pentru ca fata mea locuieste la casa in alt cartier, si din cand in cand (asta insemnand 12 zile pe luna), mai trece pe la apartament. Din exces de zel, administratora s-a gandit ea asa, sa treaca 4 persoane fara nici un temei si fara nici o cerere din partea noastra facuta catre administratie. Putem sa dam administratia de proprietari in judecata?
Cel mai recent răspuns: Dr.Virgil Dan Amza , Evaluator 14:20, 17 Iulie 2016
Buna ziua,
Da, puteti da administratorul in judecata, dar e putin probabil sa si castigati. Ma gandesc ca d-na administrator o fi avut si marturia altor vecini care au observat cat de des vine fiica dumneavoastra.
adolfinapop a scris:



Da, puteti da administratorul in judecata


Nu va hazardati sa promovati actiune in instanta impotriva administratorului de imobil,
deoarece va veti confrunta cu neplacuta situatie sa beneficiati de hotarare defavorabila dv
Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele de asociatie cu l;imita de competenta de decizie
L nr 230/2007
Art. 31
(1) Presedintele asociatiei de proprietari reprezinta asociatia in derularea contractelor si isi asuma obligatii in numele acesteia. El reprezinta asociatia de proprietari in relatiile cu tertii, inclusiv in actiunile initiate de asociatie impotriva unui proprietar care nu si-a indeplinit obligatiile fata de asociatie sau in procesele initiate de un proprietar care contesta o hotarare a adunarii generale a proprietarilor.


Administratorul de imobil este angajatul asociatiei de proprietari
Responsabilitatea introducerii sau scoaterii de persoane din evidenta de calcul a intretinerii revine exclusiv comitetului executiv al asociatiei de proprietari,in temeiul disp HG nr 1588/2007 art 17 al r
Pentru solutionarea problemei,sesizati oficial presedintele de asociatie,detaliati concret perioada cat fiica dv va viziteaza si solicitati presedintelui sa dispuna masurile prin care sa se releve situatia reala a locatarilor care locuiesc provizoriu sau definitiv in imobil mai mult de 15 zile/luna
Ultima modificare: Joi, 7 Iulie 2016
ynocentta, utilizator
modificarea numarului de persoane se face pe baza de declaratie pe proprie raspundere.
Orice alta modalitate este "militie spirituala".
Nu stiu cum e cu militia spirituala dar cunosc cazuri de persoane care locuiesc luni de zile in apartamente fara sa declare acest lucru.
Ultima modificare: Vineri, 8 Iulie 2016
Adolfina Pop, Consultant fiscal
Elenapusa a scris:

.... Pentru ca fata mea locuieste la casa in alt cartier, si din cand in cand (asta insemnand 12 zile pe luna), mai trece pe la apartament.

Da, bine ziceti, din cand in cand... si va mai ganditi sa-i mai dati si in judecata...
Pai ziceti ca sunteti 2 persoane si administratora va trece 4 persoane - sau fata dvs. mai vine cu 1-2 copii dupa dansa? Si-atunci cum vine faza cu mai trece pe la apartament - ce sa faca , sa ude florile, sa de-a cu var in bucatarie, ce face din cand in cand?
Vecinii dvs., probabil ca din prea bun simt se fac ca vad ca de fapt chiar locuiti acolo 4 persoane - insa unul dintre vecini chiar nu a mai rabdat si a mers la asociatie si a descris situatia reala...
Asa doamna, luati atitudine si dati-ii in judecata pe ciudatii de la asociatie, ca dvs. sunteti o persoana corecta si nu mai suportati sa vi se ia banii din buzunar!

Domnului cu militia spirituala ii doresc activitate placuta la cenzorat si sa-i lase in pace pe cei care chiar se ocupa de activitatea de administrare. Da, este adevarat ca scoaterea unor persoane de la cheltuielile de intretinere se face cu declaratie pe proprie raspundere - asta teoretic, pentru ca practic am vazut cum stam: in perioada de iarna, pentru a lua acel ajutor la incalzire sunt oameni care au venituri considerabile si vin cu nonsalanta si declara ca nu au niciun venit, asa ca mai lasati-ne cu declaratia pe proprie raspundere...

In fine, asta este. Te uiti la consumul de apa: 1 persoana consuma luna de luna 20-25 mc de apa, deh, oameni civilizati. Cand faci verificarea, in casa gasesti 4 persoane. Mai verifici inca o data, gasesti 5 persoane - ca sunt musafiri, abia au venit, aaaaa sunt in tinuta lejera? Dar cum ati vrea sa stea in casa? Adica unii sunt prosti si altii baieti destepti?
In alta situatie, 4 persoane declara un consum de 2 mc de apa si asta luna de luna. Cum dracu faci vecine de reusesti asa ceva?
Daca asa ne invata guvernantii, cum sa nu ne smecherim si noi intre noi? Ce-i drept, pe cati-va lei, dar merita!

Alte discuții în legătură

Plata la intretinere Viorica Honciuc Viorica Honciuc Avem intr-un apartament 2 musafiri care au stat 14 zile. Cum se procedeaza cu plata la intretinere? Se pot pune la plata proprietarul, avand in vedere ca asa ... (vezi toată discuția)
Ce drept are administratorul de bloc sa treaca la intretinere mai multe persoane dacat trebuie? mihaela12345 mihaela12345 Administratora parintilor mei au trecut la intretinere 4 persoane, desi stateau doar 2. Cand au intrebat parintii mei de unde au scos asa ceva au zis ca m-a ... (vezi toată discuția)
Dupa cate zile se trece la intretinere o persoana? oana-maya oana-maya vreao o lege trecuta undeva in care sa specifice un nr exact de zile pe care le poate petrece o persoana fara a fi trecuta la intretinere.Va rog frumos sa-mi ... (vezi toată discuția)