avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Dupa cate zile se trece la intretinere o persoana?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Dupa cate zile se trece la intretinere o persoana?

vreao o lege trecuta undeva in care sa specifice un nr exact de zile pe care le poate petrece o persoana fara a fi trecuta la intretinere.Va rog frumos sa-mi raspundeti! Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 20 Noiembrie 2009
oana-maya, utilizator
Practic are legatura cu OUG nr.97/2005 privind evidenta, domiciliul, resedinta si actele de identitate ale cetatenilor romani, astfel cum a fost modificata de legea nr.243/2009, care defineste notiunea de resedinta.

Art. 29. - Resedinta este adresa la care persoana fizica declara ca are locuinta secundara, alta decat cea de domiciliu.-
__________
-Articolul a fost modificat prin art. I pct. 13 din Legea nr. 290/2005.


Art. 30. - (1) Resedinta se inscrie in actul de identitate la cererea persoanei fizice care locuieste mai mult de 15 zile la adresa la care are locuinta secundara.-
(2) Mentiunea de stabilire a resedintei se acorda pentru perioada solicitata, dar nu mai mare de un an, si are valabilitate pe timpul cat persoana locuieste in mod efectiv la adresa declarata ca resedinta. La expirarea acestui termen, persoana poate solicita inscrierea unei noi mentiuni de stabilire a resedintei.
__________
-Alineatul (1) a fost modificat prin art. I pct. 14 din Legea nr. 290/2005.


Art. 31. - (1) Pentru inscrierea resedintei solicitantul va completa cererea pentru stabilirea resedintei, pe care o va depune impreuna cu actul sau de identitate si cu unul dintre documentele prevazute la art. 27.-
(2) Se excepteaza de la obligatia prevazuta la alin. (1):
a) persoana care locuieste la o alta adresa decat cea de domiciliu, in interesul serviciului sau in scop turistic;
b) persoana internata intr-o unitate sanitara/medicala.
Hotarâre nr. 400 din 04/02/2003 pt. aprobarea Normelor metodologice privind organizarea si funcÑionareaasociatiilor de proprietari, Monitorul Oficial nr. 311 din 05/08/2003.
ANEXA la H.C.L. nr. 209 din 31.05.2007 pt. stabilirea si sanctionarea contraventiilor la prevederile normelor metodologice privind organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari/locatari.
as mai vrea sa va intreb, exista un nr exact de zile ( ex:7) pe care o persoana le poate petrece intr-o alta resedinta fara a fi trecuta la intretinere sau astea sunt stabilite de catre asociatiile de proprietari.Eu stau in chirie fiind trecuta in baza de date a sefului si administrtorului,iar de cateva zile mai exact 5 o prietena a venit in vizitala mine stand impreuna cu mine in ap si seful de scara vrea sa o treaca la intretinere.este legal ceea ce face?
eu stiu ca o persoana poate locui pana la 7 zile intr-on imobil fara a fi trecuta la cheltuieli (doar persoanele in vizita sau trecere prin oras)
Buna ziua.
Este trecuta la intretinere persoana ca sta in locuinta respectiva chiar daca in vizita dupa 15 zile consecutive sau 15 zile in aceeasi luna,atunci proprietarul imobilului trebuie sa plateasca si pentru aceasta persoana consumurile aferente.
Norme la Legea 230/2007
Art. 17. - (1) Comitetul executiv al asociaţiei de proprietari are următoarele atribuţii:
r) stabileşte cotele de participare pe persoană la cheltuielile aferente persoanelor cu domiciliul în clădire şi pentru persoanele care locuiesc temporar, minimum 15 zile pe lună; stabileşte perioada pentru care proprietarii, respectiv chiriaşii, pot solicita în scris scutirea de la plata cheltuielilor pe persoană şi care trebuie să fie de cel puţin 15 zile pe lună, conform hotărârii adunării generale;

Cu respect,Alexa...
Eu am fost la administratora si mia spus ca nu e obligatoriu sa fie 15 zile a zis ca depinde cat sa hotarat la sedinta pe scara a zis ca poate sa fie si 3 zile..., 7 zile si 15...dar misepare penibil ca sa fie 3 zile de exemplu si sa vina cineva in vizita la tine sa stea 4 zile si sa zica sal treaca la intretinere...

Alte discuții în legătură

Obligatia de a declara o persoana care locuieste in apartament miidezile miidezile as vrea sa stiu daca aceasta obligatie revine proprietarului apartamentului respectiv, deoarece in cuprinsul legii 230/2007 nu am gasit la capitolul III, ... (vezi toată discuția)
2 plati la intretinere be_my_666 be_my_666 Bune ziua, am o mare dilema si as avea nevoie de ajutor. Locuiesc intr-o gars , dar imi petrec timpul mai mult la prietenul meu. Acum sefa de administratie din ... (vezi toată discuția)
Persoane la intretinere Luana82 Luana82 Buna seara! Locuiesc intr-o garsoniera in Bucuresti si ma mai viziteaza mama pentru a ma ajuta la treburile casnice. Luna aceasta m-am trezit la ... (vezi toată discuția)