avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1239 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... persoane in plus fara cerere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

persoane in plus fara cerere

Doamna administrator a trecut la apartamentul meu un numar de 4 persoane, pe luna mai 2016, in contextul in care noi suntem 2. Abia din luna iunie 2016 vom fi 3 persoane. De ce? Pentru ca fata mea locuieste la casa in alt cartier, si din cand in cand (asta insemnand 12 zile pe luna), mai trece pe la apartament. Din exces de zel, administratora s-a gandit ea asa, sa treaca 4 persoane fara nici un temei si fara nici o cerere din partea noastra facuta catre administratie. Putem sa dam administratia de proprietari in judecata?
Cel mai recent răspuns: Dr.Virgil Dan Amza , Evaluator 14:20, 17 Iulie 2016
De unde ati preluat aceast "consecutiv"?
Nu exista in legislatia cu privire la persoanele ce locuiesc in apartamente termenul "consecutiv". Asa cum la hotel platim pentru ziua de 12, apoi pentru 15 sau 25 din luna iulie, tot asa si la asociatie persoanele care locuiesc ori care desfasoara activiatate in apartamentele din cadrul asociatiei, trebuiesc declarate la asociatie daca asta se intampla in mai mult de jumatate de luna, in mai mult de 15 zile din luna pe sarite oricum ar fi si nu consecutiv.
Sunt foarte multi proprieatri care pleaca de 2-3 ori pe luna, odata pe saptamana din localitate. Asta inseamna ca niciodata nu vor fi gasiti "consecutiv" 15 zile in apartamente. Unii lucreaza in ture de 12 cu 24 sau 12 cu 48... si iar lipsesc pe sarite de 10 ori intr-o luna. Daca ar fi o lege care sa spuna ca numai cine sta minim 15 zile "consecutiv" in apartament, nu ar mai plati peste 70% dintre proprietari la asociatie.
confuzia cu acel "consecutiv" are o explicatie: vechea legislatie avea aceasta formulare.
Doar ca legea actuala, legea 230/2007 foloseste termenul de 15 zile dintr-o luna calendaristica.

Asadar, uitati de acel "consecutiv".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata la intretinere Viorica Honciuc Viorica Honciuc Avem intr-un apartament 2 musafiri care au stat 14 zile. Cum se procedeaza cu plata la intretinere? Se pot pune la plata proprietarul, avand in vedere ca asa ... (vezi toată discuția)
Dupa cate zile se trece la intretinere o persoana? oana-maya oana-maya vreao o lege trecuta undeva in care sa specifice un nr exact de zile pe care le poate petrece o persoana fara a fi trecuta la intretinere.Va rog frumos sa-mi ... (vezi toată discuția)
Ce drept are administratorul de bloc sa treaca la intretinere mai multe persoane dacat trebuie? mihaela12345 mihaela12345 Administratora parintilor mei au trecut la intretinere 4 persoane, desi stateau doar 2. Cand au intrebat parintii mei de unde au scos asa ceva au zis ca m-a ... (vezi toată discuția)