avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Abuz al administratorului - trecerea unei persoane in ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Abuz al administratorului - trecerea unei persoane in plus la intretinere

Buna ziua,
Administratorul asociatiei m-a intrebat daca sunt doua persoane pentru ca vecinii mei asa i-au spus,i-am explicat ca sunt doar eu in apartament dar sustine ca statutul asociatiei ii permite sa treaca la plata mai multe persoane la sesizarea vecinilor.
I-am explicat ca ei puteau sa vada doar musafiri si din cate stiu legea spune ca pentru a include aceasta persoana la plata taxelor,aceasta trebuie sa stea min 15 zile.
Din cate imi dau seama vor sa incerce sa abuzeze si eventual sa ma pacaleasca sa platesc ,daca se poate.
As vrea sa stiu daca pct r , art 7 din normele de aplicare a legii230/2007 mai este valabil si daca nu rezolv amiabil care ar fi urmatorul pas.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 12:17, 10 Septembrie 2015
Administratorul de imobil este angajatul asociatiei de proprietari cu limita de competenta de executie hotarari ale adunarii generale,decizii ale comitetului executiv,ale presedintelui de asociatie
Asociatia de proprietari este reprezentata de catre presedintele de asociatie
Sesizati oficial presedintele de asociatie despre problema cu care va confruntati,solicitati verificarea temeiniciei si legalitatii impunerii numarului de persoane la calculul cotelor de intretinere
Un raspuns foarte scurt: modificarile de numar de persoane se fac prin declaratie pe prorpia raspundere.
Ceea ce spuneti este un abuz.
Daca vecinii sesizeaza ca ar locui mai multe persoane in apartamentul dv., atunci aceste sesizari ar trebui sa fie scrise pentru asumarea raspunderii, la fel si declaratia dv. pe proprie raspundere, adresata presedintelui asociatiei, cu privire la numarul de persoane care locuiesc in apartament mai mult de 15 zile lunar.

Si, fata de cele spuse de administrator, aveti dreptul sa-i cereti sa va arate statutul asociatiei cu locul unde se mentioneaza sesizarea vecinilor.
la ultima discutie administratorul mi-a "fluturat" prin fata un statut in care spunea el ca astfel de modificari se fac la sesizarea vecinilor,dar asa fiecare putem spune diverse chestiuni false.
As vrea sa stiu daca pct r , art 17 din normele de aplicare a legii230/2007 care spunea clar ca este vorba de 15 zile pentru ca o persoana sa fie trecuta in acest calcul,mai este valabil si daca ei insista sa continue ii pot reclama la departamentul din primarie care le monitorizeaza teoretic activitatea
Legea 230/2007 si normele - HG 1588/2007 - sunt valabile in toate articolele lor.

Alte discuții în legătură

Legea 230- referire la cele 15 zile pt. plata cheltuielilor kyk kyk Buna ziua,am si eu o nedumerire in legatura cu cele 15 zile pe care un musafir le sta intr-un imobil.Cf. legii 15 zile intr-o luna, dar daca sta 15 zile ... (vezi toată discuția)
Persoane in plus fara cerere Elenapusa Elenapusa Doamna administrator a trecut la apartamentul meu un numar de 4 persoane, pe luna mai 2016, in contextul in care noi suntem 2. Abia din luna iunie 2016 vom fi ... (vezi toată discuția)
Regulile stabilite de comitetul executiv au prioritate in fata legii? ContSters303071 ContSters303071 Presedintele de bloc mi-a spus caca regula este ca proprietarul se trece la intertinere dupa 15 zile, iar oricine altcineva neprevazut in actele de proprietate ... (vezi toată discuția)