avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA-regim taxi
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA-regim taxi

Un P.F.A. cu activitate de taxi,a angajat cu data de 2 aug.2011 o persoana fizica ca sofer pe masina autorizata pt. taxi. Persoana respectiva are atestat si toate cerintele OK.(a fost angajat in baza unui C.I.M. inregistart in Revisal) Acum am aflat ca o PFA cu activitate de taxi , conform Legii taximetriei nu are voie sa angajeze . Ce se poate face? si ce putem face cu angajatul,ca situatia lui si a PFA-ului sa fie legala?
Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: dgnConsulting , Contabil 23:53, 18 Septembrie 2011
trebuie sa transformati PFA-ul in INTREPRINDERE INDIVIDUALA sau persoana respectiva sa isi deschida un PFA si sa incheiati un contract de colaborare.
Cei care reclama ilegalitatea acestui mod de colaborare se sprijina pe Art 10 alin 4 din legea 38/2003 (actualizata). Ori alineatul respectiv nu spune nimic despre situatia in care se angajeaza persoana respectiva.
Confuzia vine din faptul ca in Romania fiecare "interpreteaza" legea dupa bunul plac, si nu sunt in stare sa faca diferenta intre statutul de "persoana fizica" si statutul de "angajat".
Persoana fizica este o persoana oarecare de pe strada, persoana cu care nu aveti nicio relatie contractuala.
In concluzie, eu va recomand sa nu va mai luati dupa zvonuri; eu persoanal am inregistrat un astfel de contract si firma de taxi (una din cele mai mari din Bucuresti) nu a avut nimic de comentat. Totusi pentru siguranta, puteti solicita un raspuns in scris de la autoritatile competente (adica "autoritatea de autorizare - compartimentul sau serviciul de transport din cadrul primăriei localităţii sau a municipiului Bucureşti, după caz, licenţiat în acest scop de Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (A.N.R.S.C.)".

Art. 10. - (4) Autorizaţia taxi sau orice copie conformă este unică şi netransmisibilă de la un transportator autorizat la alt transportator sau persoană fizică, asociaţie familială, precum şi de la un autovehicul la altul. Se interzice transportatorului autorizat căruia i s-a atribuit în gestiune executarea serviciului de transport în regim de taxi sau de transport în regim de închiriere să transmită autorizaţiile taxi sau copiile conforme, sub orice formă, altui transportator autorizat, transportator sau oricărei alte persoane, pentru a fi utilizate în executarea transportului respectiv.
Legea 38/2003

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preluare autorizatie taxi strrci strrci Cum se poate transfera o Autorizatie Taxi de la un PFA in Bucuresti? Cine ma poate ajuta? (vezi toată discuția)
Se poate vinde o licenta de taxi daca este pfa? StingaciuF StingaciuF Buna seara!Avem si noi o dilema.Vrem sa cumparam o licenta de taxi de la un vecin insa licenta este pfa.Este posibila cumpararea?Si cum se procedeaza?Ce acte ... (vezi toată discuția)
Pot sau nu pot ca pfa taxi sa angajez terte persoane mociandor mociandor DORESC SA STIU DACA POT SAU NU CA TAXIMETRIST pfa ,SA ANGAJEZ PERSOANE CU CARTE DE MUNCA . (vezi toată discuția)