Bua ziua!
intrebarea mea este legata de intampinarea in caz de divort. Sotul meu a intentat divort, motivand ca nu mai suporta certurile din familie si spunand ca a incercat sa salveze casnicia, dar nu se mai putea. De fapt, este vinovat de adulter, eu afland acest lucru, dar nu am intentat divort, incercand sa ii mai da o sansa. Existau discutii normale, legate de ceea ce s-a intamplat, el nefiind dispus sa poarte un dialog matur si transformandu-le in cearta. In cele din urma a inceract sa faca sa para ca eu sunt vinovata. Ce se intampla, daca eu nu depun o intampinare cu 5 zile inainte de data la care sunt citata? A zis ca daca , totusi, ne intelegem, ar merge sa retraga cererea de divort. Nu stiu ce sa fac. Noi locuim in continuare impreuna, vorbim, iesim impreuna, renovam casa impreuna, se comporta normal si ma gandesc sa nu fie penibil sa merg sa povestesc totul unui avocat si pe urma sa ne impacam si sa retraga cererea. Nici nu sunt de acord ca eu sa cad cea vinovata, deoarece am facut tot posibilul sa mearga aceasta casnicie, incercand chiar sa ii mai acord o sansa. Dar nu stiu ce se intampla, daca nu depun o intampinare, in care sa precizez situatia reala? E posbil, dpdv legal, ca el sa retraga cererea de divort?
Va multumesc pentru timpul acordat!
obligativitatea depunerii intampinarii se mentioneaza pe citatie.
Eosibil oricand sa o retraga.
daca nu depuneti intampinarejudecatorul nu va cunoaste situatia din punctul dvs de vedere si, prin urmare va decide doar in baza sustinerilor sotului. Apelati la un avocat sa v-o redacteze si depuneti-o. Sotul poate face ce vrea
Potrivit art. 118 alin. 1 c.proc.civ. „întâmpinarea este obligatorie, afară de cazurile în care legea prevede în mod expres altfel.” În procesul de divorţ, potrivit art. 612 alin. 5 c.proc.civ. se arată că „Pârâtul nu este ţinut să facă întâmpinare”.
Deci, în materia divorţului, soţul pârât nu este ţinut să depună întâmpinare prin care să arate apărările sale faţă de acţiunea introductivă de instanţă, să invoce excepţiile şi să propună probele în apărare.
Lipsa întâmpinării nu conduce neapărat la reţinerea unei stări de fapt eronate cu privire la căsnicia celor doi soţi. Convingerea judecătorului se formează prin temeinicia motivelor de divorţ şi prin gravitatea vătămării relaţiilor de familie.
Buna ziua!
Revin cu inca o intrebare.
Intampinarea trebuie depusa inainte cu cel putin 5 zile inainte de termenul stabilit. Ceea ce vreau eu sa intre este daca e vorba despre zile calendaristice sau zile lucratoare? Daca termenul este 27.09, care e ultima zi de depunere a intampinarii?
Va multumesc!
Buna seara .
In litigiile civile,legea procesual civila specifica ca,termenele se calculeaza pe zile libere,nici calendaristice si nici lucratoare,adica nu intra in calcul nici prima zi si nici ultima zi a termenului de decadere .
Marius Bote
Intampinare
mig2005
Sotul meu a depus cererea de divort prin accordul partilor, cerere pe care eu nu am semnat-o din cauza ca nu am fost de accord cu unele puncte ce apareau in ... (vezi toată discuția)