avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pierderea ajutorului social!
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pierderea ajutorului social!

A avut aj.soc. de la primărie,dar i l-au luat din cauză că are teren peste 1 ha , dar nu este singura moştenitoare şi nu este dezbătută moştenirea. Se poate lua aj. soc. în această situaţie? Ce lege reglementează acordarea aj.soc.? De la primărie nu am primit decât atât,citez: "are mult pamânt şi nu mai putem să-i dăm până nu angajăm jurist"! :sorry: Este posibil ? Cum pot rezolva problema? :(( O ZI BUNA SI MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: danddd76 , utilizator 10:19, 1 Octombrie 2011
Pentru inceput dezbateti succesiunea.
actul normativ este Legea 416/2001 privind venitul minim garantat cu toate modificarile si completarile ulterioare
conform anexei 5 din Normele metodologice, pentru aplicarea Legii 416, publicate in Monitorul oficial nr.76/28.01.2011, printre bunurile care nu sunt de stricta necesitate se afla:
"1. terenuri intravilane, inclusiv cel pe care se afla locuinta de domiciliu, dar nu mai mult de 1000 mp in zona urbana si 2000 mp in zona rurala;
2. terenuri extravilane in zona colinara, de ses si de munte cu potential productiv (exploatabile):
- familii cu 1-3 persoane - 1,5 ha/familie;
- familii cu peste 3 persoane - 2 ha/familie"

daca se incadreaza in ce am scris mai sus, nu se mai poate face nimic pana la dezbaterea succesiunii.
~ Conținut șters la cerere ~
s-a considerat ca...avand o drujba, poti sa o folosesti in scopul obtinerii de venituri iar albinele sunt producatoare de miere si alte produse derivate care pot fi valorificate astfel obtinandu-se venituri (chiar daca sunt nedeclarate si evident neimpozabile).
Vom dezbate mostenirea, dar la tribunal pt. ca nu se pot intelege .Dupa dezbatere v-a ramane fara aj. soc.sigur ca ii revine mai mult de 2000mp in intravilan.Daca doneaza partea ei de mostenire si nu mai ramane cu nimic ,v-a putea beneficia de aj. soc.? Multumesc!!!

Alte discuții în legătură

Acordarea unui ajutor de urgenta sil73 sil73 sunt intr-o situatie deosebita si as dori sa solicit un ajutor de urgenta conform legii 416/2001 republicata, dar am in proprietate peste 1,5o de teren ... (vezi toată discuția)
Care sunt conditiile privind ajutorul social? free_your_mind free_your_mind Deci nu ma refer la venitul minim garantat ci la ajutorul social. Cate hectare de pamant poti sa ai (maxim)? (vezi toată discuția)
Am 1076 mp de teren intravilan arabil, beneficiez de ajutor de incalzire? maxx33 maxx33 buna ziua, stau intr-un apartament inchiriat. am contract inchiriere vizat de fisc. familie de 4 , 2 adulti si 2 copii. venit total sub 300 lei/ lunar. am ... (vezi toată discuția)