avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Care sunt conditiile privind Ajutorul Social?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Care sunt conditiile privind Ajutorul Social?

Deci nu ma refer la venitul minim garantat ci la ajutorul social. Cate hectare de pamant poti sa ai (maxim)?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:48, 17 Aprilie 2014
Despre ajutorul social puteti citi aici
[ link extern ]

[ link extern ]

Familiile şi persoanele singure care au în proprietate cel puţin unul dintre bunurile cuprinse în această listă nu beneficiază de ajutor social:
Bunuri imobile
- Terenuri/Cursuri de apă

1. terenuri intravilane, inclusiv cel pe care se află locuința de domiciliu, dar nu mai mult de 1.000 m2în zona urbană și 2.000 m2 în zona rurală

2. terenuri extravilane în zonă colinară, de șes și de munte cu potențial productiv (exploatabile)
- 1,5 ha/familie, pentru familiile cu 1-3 persoane
- 2 ha/familie, pentru familiile cu peste 3 persoane
Va multumesc pentru raspuns. Va rog sa imi spuneti, daca stiti, potrivit carei legi este cerinta cu privire la cele 1,5 ha/ familie de teren extravilan.

Baza legala este :
- Legea 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare.

- Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, aprobate prin H.G. nr.50/2011, cu modificarile si completarile ulterioare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordarea unui ajutor de urgenta sil73 sil73 sunt intr-o situatie deosebita si as dori sa solicit un ajutor de urgenta conform legii 416/2001 republicata, dar am in proprietate peste 1,5o de teren ... (vezi toată discuția)
Pierderea ajutorului social! danddd76 danddd76 A avut aj.soc. de la primărie,dar i l-au luat din cauză că are teren peste 1 ha , dar nu este singura moştenitoare şi nu este dezbătută moştenirea. Se ... (vezi toată discuția)
Mi-a fost refuzata acordarea ajutorului pentru incalzire marius1969 marius1969 Vreau sa stiu daca este corect ca primarul localitatii unde traiesc sa-mi refuze acordarea acestui ajutor . pentru simplu fapt ca detin 1154 mp de teren . ... (vezi toată discuția)