In fapt am fost sanctionat(a) cu amenda si retinerea permisului de conducere pentru faptul ca nu am acordat prioritate de dreapta
In realitate, nu sunt vinovat(a) de savarsirea faptei, deoarece in data de 03.12.2010 in intersectia Trafic Greu-Sos Viilor –Filaret(Str Dr Constantin Istrate ) ma deplasam dinspre Filaret catre Sos Viilor(Eroii Revolutiei),in acelasi timp ma deplasam pe culoare verde cu tramvaiul nr 7 in paralel ,cei care veneau dinstre Tafic Greu aveau Semaforul Rosu(se aflau 3 masini care se afla pt directia inainte catre Filaret( Str Dr Constantin Istrate),la jumatatea intersectiei una din masini care se afla incadrata gresit pe banda intai a plecat catre Filaret( iar celelalte 2 stationau normal la culoarea rosie desi pt directia inainte catre Filaret era culoare rosie ;era verde doar pt directia trafic greu -Viilor si pt directia mea;am pus frana si am intrat in cauciucul masinii respective ,mi s-a avariat bara din fata si numarul de inmatriculare ;am facut schimb de copii dupa asigurari iar dupa cateva ore am fost chemat la DGPMB-BR unde am relatat in prezenta agentului de mai sus cele intamplate;In mod gresit agentul a ajuns la concluzia ca atat eu cat si autoturismul cu care m-am accidentat ,aveam verde la semafor si trebuia sa ii acord prioritate de dreapta la 2 semafoare care se intersectau;Astfel daca eu aveam verde pe directia mea ,respectiv Filaret -Viilor ,confirmata si de agentul de mai sus,atunci cei care se aflau pe directia Trafic Greu –Filaret(Dr Constantin Istrate) aveau la semafor culoarea rosie,neexistand posibilitatea ca doua semafoare care se intersecteaza sa se suprapuna ,pentru ca se producea un accident in lant,mai mult fiind déjà in mijlocul intersectiei trebuia sa imi dea prioritate sa ies din intersectie pentru a se evita blocarea acesteia ,data si cele cuprinse in procesul verbal nu corespund realitatii fiind intocmit si trecut de agentul de mai sus pe data de 03.12.2010 ,fiind adus la cunostiinta si semnat pe 04.12.2010,eu mi am sustinut nevinovatia in ceea ce priveste respectarea regulilor de circulatie,afirnand ca nu recunosc fapta ;Politistul s a uitat pe inregistrarea video si culmea mi a spus ca ca atat eu cat si el aveam VERDE(el avea verde doar pt banda intai pe directia Trafic Greu-Viilor) si astfel eu sunt vinovat;
-am depus plangere am cerut proba cu martori,proba video ;in timpul procesului nu au fost ascultati martorii,nu a fost adusa proba video pt a verifica cele spuse de mine ,procesul a avut un singur termen si gratie micii reforme am ramas fara cale de atac
Ma pot folosi de contestatia in anulare pe greseala materiala ???(amenda este platita dar trebuie sa predau permisul)
Cu stima
Cel mai recent răspuns:
eugen82 , utilizator
16:49, 19 Septembrie 2011