avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 351 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Cultură generală Johnny Raducanu
Discuție deschisă în Cultură generală

Johnny Raducanu

Artistul Johnny Raducanu a incetat din viata.

[ link extern ]
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:26, 20 Septembrie 2011
Dumnezeu sa-l odihneasca! Alaturi de prodigioasa lui activitate muzicala ramane memorabila una din afirmatiile lui: ,, Inainte, pana si hotii aveau simtul masurii!Ţ
:sorry:



Amintiri cu Johhny Raducanu

Prima mea mare beţie a fost cu Coana Maria Tănase. Coana Maria era ca o regină. Avea o broşă mare în frunte, atât de mare, că putea să cumpere cu ea tot bulevardul Brătianu. Se îmbrăca de la Paris. Lucrase cu tata, pe care-l luase în formaţia ei, alături de Grigoraş Dinicu şi Fănică Luca.

După război, Coana Maria Tănase avea trupa ei în care mă adoptase şi pe mine. Făceam turnee prin toată ţara, dar printre primele spectacole împreună am avut unul într-un orăşel de pe lângă Bucureşti, Leordeni. Singurul birt din tot oraşul era în gară. Acolo m-am îmbătat prima dată. Formidabilă chestie!

Băusem un soi de lichior de anason care se numea Adio mamă! sau Te-am văzut printre morminte – prima băutură consacrată de comunişti. Era un lichior verde-verde, un dezastru. Era cald, şi pe-atunci nu aveai bere la îndemână ca să-ţi stingi setea. Aşa că am completat… cu rom Jamaica. Le-am combinat până când mi-am ieşit din minţi. Eram în gară şi trebuia să plecăm, dar nu m-am putut urni din loc. Am intrat într-un fel de comă relativ suportabilă. Coana Maria mă legase la cap cu o eşarfă albă de mătase, pe care o udase într-o fântână, şi m-a întins pe o bancă.

Atunci a fost prima mea beţie sinistră. După aceea, am mai băut, desigur, dar nu m-am dat niciodată în spectacol, fiindcă e o mare mitocănie să te îmbeţi în societate.

L-a chemat pe şeful gării şi i-a spus: „Bă, ai grijă de ăla, că ţin tare mult la el. Mâine mi-l trimiţi pachet!“ Apoi m-au lăsat dormind pe bancă. A doua zi, am fost expediat cu trenul la Bucureşti. Nu pot să spun că mă resimţeam foarte tare, doar că plângeam întruna. Aveam vreo 22 de ani, eram student şi mă făcusem de ruşine faţă de Coana Maria.



[ link extern ]

Dumnezeu sa-l odihneasca!
Un eveniment trist .L-am cunoscut pe Johny Raducanu in urma cu cativa ani, cand a venit in orasul meu, fiind invitatul unei emisiuni tv .A venit impreuna cu colegii mei de la post acasa la mine, seara, dupa emisiune.Venise insotit de un baiat care se pare ca il ajuta in toate, intrucat era, intr-adevar, foarte bolnav, suferind printre altele de diabet.Era dependent de insulina si chiar si-a facut una in seara aceea.A fost o seara interesanta, el, o prezenta foarte agreabila si, a povestit o multime de lucruri, avea simtul umorului si cateodata ii mai scapa cate un cuvant obscen.
LA ceva timp el a revenit in orasul meu.Mergeam inspre judecatorie si l-am intalnit in zona, era singur si parea putin debusolat.M-am dus la el sa-l salut , desi erau putine sanse ca el sa ma recunoasca dupa seara aceea.I-am amintit ca fusese la postul tv si apoi acasa la mine, insa , replica lui a fost ,,Pai am mai fost pe aici,,?
Mi-am dat seama ca nu tinea evidenta locurilor pe unde mergea sa concerteze sau unde era invitat.Dorea sa ajunga la sala filarmonicii si l-am indrumat inspre acolo.La plecare, mi-a spus ,, E bine ca sunt oameni ca d-ta in justitie , ca sunt unii care merita multe suturi in fund,,. :)
"La 20 de ani iubirea ţi-o decid alţii. La 30 e o confuzie, din care uneori se mai nasc şi copii. La 50 de ani începe să se apropie de adevăr. La 76 de ani... nu mai e nici o iubire. Am iubit până la vârsta asta şi a ieşit [...]. Acum am doar relaţii"

Jonny Raducanu

[ link extern ]

Alte discuții în legătură

A murit poetul adrian paunescu rosu gheorghe rosu gheorghe Incepand de astazi Flacara poeziei lui ADRIAN PAUNESCU nu mai palpaie, dar ne va lumina neincetat. Odihna vesnica neobositului poet! (vezi toată discuția)
Sergiu nicolaescu (aprilie 1930-ianuarie 2013) Ceausescu Liliana - Birou de Mediator Ceausescu Liliana - Birou de Mediator Pe 12 decembrie, Sergiu Nicolaescu spunea de la tribuna Senatului: \\"Mai am putini ani de trait si mi-am dorit sa-i termin in profesia mea, pentru acest lucru ... (vezi toată discuția)
9/11 Ana Muntianu Ana Muntianu Avand in vedere ca astazi se implinesc 10 ani de la atentatele teroriste da la WTC, doresc sa aduc un omagiu celor care au cazut victime tuturor atacurilor ... (vezi toată discuția)