avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... asociatie inparticipatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

asociatie inparticipatie

Buna ziua,

Ce obligatii presupune asocierea prin participatiune , in conditiile in care asociatul principal este persoana fizica , platitor de tva, si ar cel de al doilea asociat este o societate cu raspundetre limitata ?

Mentionez ca asociatia in participatie s-a facut pt constructia de imobile.
Cel mai recent răspuns: ovidiu7676 , utilizator 21:06, 21 Septembrie 2011
Asocierea in participatiune nu se poate face intre o persoana fizica si un SRL, este o forma de asociere intre doua societati comerciale, care nu este publica. O persoana fizica nu poate fi platitoare de TVA.
Ba da... s-a declarat persoana fizica platitoare de TVA...
Regimul fiscal nu prezinta importanta la semnarea acestui contract. Ideea este ca din punctul meu de vedere nu se poate incheia intre o persoana fizica si un SRL un contract de asociere in participatiune. Se poate incheia un contract nenumit sau un alt contract.
contract de munca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este posibila deducerea tva-ului in acest caz??? specgogu specgogu Am inceput in anul 2008 constructia unui imobil S+P+4 in regie proprie, autorizatia de constructie fiind emisa pe persoana fizica. Dupa aproximativ 8 luni am ... (vezi toată discuția)
Imprumut catre asociere in participatiune irbo irbo as avea si eu nevoie de niste opinii pro/contra legat de urmatoare speta. intre soc A si B exista un contract de asociere in participatiune pentru ... (vezi toată discuția)
colectare tva irinaileana69 irinaileana69 Un SRL cu asociat unic (PRIMARIA) intretine, gestioneaza si administrareaza anumite spatii data in administrare de catre Primarie. Unul dintre spatii este ... (vezi toată discuția)