avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... informatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

informatie

buna ziua

Parintii mei stau la tara de 50 de ani .Intre noi si vecinii din spate este un gard care are tot atatia ani.Gardul nu este drept ,pe o lungime de 30m face o bucla de 20cm in curte la ei,asa ca s-au trezit sa indrepte gardul.Nu ar fii problema ,doar ca daca il indreptam ,noi nu mai putem intra in spatele casei si atunci streasina casei v-a fii la ei in curte si ce facem cu ei daca ii deranjaza ca gardul nu e drept cu casa ce facem?.Am inteles ca n-au dat in judecata dar pe ce motiv ca noi nu am miscat un fir de iarba de la spatele casei si nu stiu ca trbuie facut.

cu multumiri
florentina marculescu
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 10:20, 25 Septembrie 2011
Acel teren din bucla de 20 de cm al cui este?

Intrati pe portal.just.ro, alegeti judetul si judecatoria de care apartine localitatea si la sectiunea dosare treceti la sectiunea „parti” numele dvs. sau a reclamantului.
terenul asa a fost tot timpul ,iar cand am innoit gardul au venit cu plasa si stalpii lor cu omul lao si noi doar i-am ajutat sa-l schimbe .Nu a modificat linia gardului au scos un stalp au pus altul.Acuma spun ca atunci cand ai mei au facut casa tatal lor nr-a dat noua acei cm de teren ca nu avea loc schela.
Cum arata planul cadastral al curtii, bucla este inclusa in plan?

De cati ani este acea bucla, peste 30 de ani?

Daca vecinul muta gardul se face vinovat de tulburare de posesie.

ART. 220
Tulburarea de posesie
Ocuparea, în întregime sau în parte, fără drept, a unui imobil aflat în posesia
altuia, fără consimţământul acestuia sau fără aprobare prealabilă primită în
condiţiile legii, ori refuzul de a elibera imobilul astfel ocupat se pedepseşte cu
închisoare de la 1 la 5 ani.
Dacă fapta prevăzută în alin. 1 se săvârşeşte prin violenţă sau ameninţare ori
prin desfiinţarea semnelor de hotar, a reperelor de marcare, pedeapsa este
închisoarea de la 2 la 7 ani.

Dacă fapta prevăzută în alin. 2 se săvârşeşte de două sau mai multe persoane
împreună, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 15 ani.
Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.
Ultima modificare: Luni, 19 Septembrie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
de peste 40 de ani
Si in planul cadastral al casei cum apare?

Avand in vedere ca este de peste 30 de ani intra in actiune uzucapiunea de lunga durata. Daca in titlul de proprietate si in plan nu apare acel spatiu deschideti o actiune in instanta spre constatarea uzucapiunii de 30 de ani.

Alte discuții în legătură

Litigiu hotar iulianirinel iulianirinel Ma numesc Tutunaru Iulian si am o casa in jud.Teleorman.Problema este urmatoarea: vecinul din fata are casa asezata pe hotar si as vrea sa stiu ce drepturi are ... (vezi toată discuția)
Probleme vecin giony18 giony18 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie, am intrat cu constructia unei anexe de-a casei (baia) pe proprietatea veinului, asta se intampla ... (vezi toată discuția)
Intrebare - constructie casa fara respectarea certificatului de urbanism si a documentatiei cadastrale VBuzdugan VBuzdugan Buna ziua, Va aduc la cunostinta, pe scurt, o problema ca care ne confruntam si va rugam sa ne indrumati ce trebuie sa facem in rezolvarea ... (vezi toată discuția)