avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier

Tatal meu a avut un accident rutier din vina sa. Acum ramane sa paltim reparatia celeilalte masini, asta stim. Dar cum se procedeaza? Plateste RCA-ul si apoi recupereaza banii de la noi sau le dam noi celor pagubiti? Problema e ca cei pagubiti ne santajeaza si cer bani in plus ca sa inchirieze masina 15 euro/zi desi lucreaza in apropiere de casa. Suntem obligati sa platim asta? Sau ar trbeui sa ne dea in judecata ca sa obtina asa ceva? Adica in afara de obligatia de a repara masina mai avem si altele? Si un singur lucru in plus: daca le dam lor direct banii sa repare masina de unde stim ca nu vor cere din nou acesti bani? (S-au dovedit deja oameni care sunt pusi pe castigat).
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 21:58, 19 Septembrie 2011
Asiguratorul plateste toate despagubirile. Mergeti cu respectivii la asiguratorul dvs si completati formularele necesare. Din acel moment nu mai aveti nici o treba cu respectivii.
daca exista RCA valabil atunci acesta va achita integral daunele materiale si pe cele morale, in limitele prevazute de lege. nu platiti nici un ban pina cind nu se finalizeaza plata daunelor de catre RCA.
orice daune suplimentare pretinse trebuie dovedite de catre reclamanti in cadrul unui litigiu civil. nu va grabiti cu plata si nu cedati santajului.

daca au pretentii materiale, spuneti-le sa se adreseze asiguratorului RCA.
Nu va grabiti cu plata. Daca la momentul evenimentului avea o polita RCA valabila atunci asiguratorul respectiv va plati toate daunele indiferent de natura lor. Daca pagubitul va mai santajeaza atunci e bine sa va adresati organelor de politie cu o reclamatie la adresa pagubitului pt incercare de obtinere de foloase necuvenite. Mergeti si la asiguratorul dv RCA si semnalati ce vrea sa faca pagubitul. Oricum nu cedati la presiuni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informații despăgubiri după accident Lili34 Lili34 Se poate da in judecata pe cineva care mi a lovit masina parcata regulamentar pt. perioada in care eu am rămas fără masina? (vezi toată discuția)
Daune totale rca ? mihai c mihai c Buna ziua, Din nefericire am avut un accident auto fara victime si sunt vinovat de producerea lui. Proprietarul masinii lovite este in curs de a obtine daune ... (vezi toată discuția)
Accident auto, hartie de mana mihaelaa.roxana mihaelaa.roxana Buna seara!Acum aproximativ doua saptamani am facut un accident auto soldat cu avarierea masinii celui cu care m-am intersectat.Accidentul s-a produs din cauza ... (vezi toată discuția)