am colegi care au dat in judecata firma la care lucram ptr.a obtine grupa I de munca si au castigat. eu neavind bani nu am actionat in instanta.ce pot face ca sa pot beneficia si eu de ceea ce-au obtinut ei?
Trebuie sa faceti niste precizari daca sunteti pensionar si pe care lege?Legea 3/1977 sau Legea 19/2000.Grupa I-a de munca s-a transformat prin Legea 19/2000 in conditii speciale.
Nu ati precizat daca beneficiati de conditii deosebite(fosta gr.II-a de munca),daca unitatea unde lucrati a primit avizul pt.conditii speciale pt. locul dv. de munca.Obtinand adeverinta pt anii lucrati in gr.I-a de munca pana in aprilie 2001,o sa iesiti la pensie cu reducerea pt.conditii deosebite(gr-IIa),in schimb o sa primiti majorarea punctului de pensie pt.anii lucrati in gr.I-a.
Pentru a beneficia de incadrare in grup de munca, la fel ca si colegii dvs., nu aveti decat calea inastanti de judecata. Angajatorul nu poate elibera adeverinta doveditoare decit in baya sentin'ei judecatoaresti, nu si la cererea dvs. Cererea de chemare in judecata nu se taxeaza, astfel ca, o putei formula chiar si dvs.
Grupa de munca
Cattani
Am lucrat 10 ani in grupa 1.As dori sa stiu daca la calculul pensiei se va lua in considerare acest lucru.Mai am mult pana la pensie si am citit aici ca de la ... (vezi toată discuția)