Am lucrat 10 ani in grupa 1.As dori sa stiu daca la calculul pensiei se va lua in considerare acest lucru.Mai am mult pana la pensie si am citit aici ca de la o anumita data nu se va mai tine cont de grupa .Sper sa fi inteles gresit! Cum pot afla daca firma la care am lucrat a platit CAS?Multumesc!
1. Conform Legii 19/2000 ar trebui sa beneficiati de o reducere a varstei standard de pensionare cu 6 ani pentru cei 10 ani lucrati in gr.I de munca.
2. Dar pentru ca incepand cu 01.04.2011, conform art.167.1 din Legea 19/2000, nu se mai poate solicita pensie pentru limita de varsta cu reducerea stagiului datorita gr.I de munca, veti intra in categoria conditiilor deosebite de munca si, pentru cei 10 ani in gr.I, veti beneficia de o reducere a varstei standard de pensionare cu 2 ani.
3. Mergeti la Casa de Pensii de care apartineti si solicitati o adeverinta cu stagiul de cotizare (contra cost = 15 lei) si din aceasta aflati perioadele in care, eventual, nu au fost platite contributiile pentru pensie, de catre angajator.