avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... reducerea varstei de pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

reducerea varstei de pensionare

As dori sa stiu pana la ce data se ia in calcul Grupa de munca I sau a II-a la reducerea varstei de pensionare . Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:31, 23 Octombrie 2009
In prezent se ia in calcul munca efectuata in grupa I sau a II-a de munca, astfel incat persoanele sa beneficieze de reducerea varstei standard de pensionare .
1. Iata ce spune Legea 19/2000:
"Art. 167.1. - (1) Într-un interval de 10 ani de la data intrării în vigoare a prezentei legi, persoanele care au desfăşurat activităţi încadrate în grupa I de muncă, conform legislaţiei anterioare, pot solicita pensie pentru limită de vârstă cu reducerea vârstelor standard de pensionare, conform tabelului nr. 4."
2. Adica art.167.1 este valabil pana la 01.04.2011.
Ultima modificare: Vineri, 23 Octombrie 2009
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatii despre pensionare lani lani am varsta de 54 ani, o vechime in munca de 33 ani din care 3 ani si 8 luni in grupa I de munca. va rog sa imi spuneti la ce varsta pot sa ma pensionez. va ... (vezi toată discuția)
Grupa i de munca loralex loralex Pana la ce data se iau in considerare la reducerea varstei de pensionare, anii lucrati in grupa I de munca ? Va multumesc . (vezi toată discuția)
Noua lege a pensiilor vladymyr vladymyr dupa noua lege a pensiilor art 167 spune in felul urmator \"Art. 167. - (1) Într-un interval de 10 ani de la data intrării în vigoare a prezentei legi, ... (vezi toată discuția)