Aş dori să aflu dacă este corectă informaţia şi dacă da în ce lege apare reglementarea următoare " vârsta standard de pensionare se reduce dacă ati lucrat in grupa a I-a de munca dupa vechea legislatie , dar de aceasta reducere puteti beneficia numai pâna in 31 Martie 2011. "
Da, informatia, in esenta, este corecta, dar textul este prost formulat si nu tine cont de faptul ca Legea nr. 19/2000 a fost abrogata incepand cu 1 ianuarie 2011. Probabil ati luat fraza de pe un site neactualizat.
Daca Legea nr. 19/2000 ar mai fi fost in vigoare, de reducerea varstei standard ar fi putut beneficia orice persoana care a lucrat in grupa I de munca, potrivit art. 167. ind. 1 din acest act normativ.
Art. 167. ind. 1 din Legea nr. 19/2000 trebuia sa produca efecte doar 10 ani de la intrarea in vigoare a Legii nr. 19/2000, respectiv pana in 31.03.2011.
Art. 167^1. - (1) Într-un interval de 10 ani de la data intrării în vigoare a prezentei legi, persoanele care au desfăşurat activităţi încadrate în grupa I de muncă, conform legislaţiei anterioare, pot solicita pensie pentru limită de vârstă cu reducerea vârstelor standard de pensionare, conform tabelului nr. 4.
Vă mulţumesc foarte mult, m-am lămurit; între timp am citit şi alte răspunsuri referitoare la temă, am citit articolele citate şi m-am convins că acest site este singurul în care răspund profesionişti . Aţi avut dreptate am luat fraza de pe un site neactualizat, dar ei nu ştiu asta, cel puţin era prezentat ca de actualitate, şi din această cauză m-au indus în eroare . Acesta era răspunsul primit ieri "Aveti vechime de 33 ani si 0 luni si ati lucrat in grupa a I-a de munca cel putin 8 ani dupa vechea legislatie si nu va incadrati la punctul 4? De aceasta reducere puteti beneficia numai pina in 31 Martie 2011. reducere cu 4 ani si 10 luni
Limita minima a varstei reduse este de 50 ani si nu poate fi cumulata cu alte reduceri. " Mulţumesc pentru ajutor
Pensionare
mare gosco
Sunt nascuta la 12.12 1954 si am cotizare efectiva de 25 de ani din care contributie efectiva in grupa I de munca de la 01.09.1980 - 15.09.1986; in grupa II ... (vezi toată discuția)
Pensie
etaety
sant nascut in 1956 am 35 ani pe cartea de munca din care 18 ani si si 6 luni in grupa 1 de munca la ce varsta ma pot pensiona (vezi toată discuția)