avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cabinet medical la parterul blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cabinet medical la parterul blocului

Buna ziua . Doresc sa va pun doua intrebari : 1) Exista o lege care obliga magazinele alimentare sau cabinetele medicale, care isi desfasoara activitatea la parterul blocului sa aiba acces separat decit cel existent ? 2) Cum pot sa-l oblig pe Domnul doctor cu cabinetul medical la parterul blocului sa-si faca intrare proprie pentru pacientii care vin la consultatie , deci respectivii pacienti sa NU mai foloseasca intrarea principala in bloc ? Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 15:12, 20 Septembrie 2011
Nu exista o asemenea interditie legala dar Asociatia de Proprietari poate sa ii impuna sa plateasca in plus la curatenia holului ori a luminii de pe hol.
Deschiderea unui punct de lucru pentru desfasurarea unei activitati economice se face dupa obtinerea autorizatiilor de functioanre. In acest scop la Registrul comertului trebuie depus de catre intreprinzator, un formular pe care a obtinut acordul proprietarilor direct afectati (sus, jos, stanga, dreapata) si acordul asociatiei de proprietari (stampila si semnatura presedintelui).
Atunci can se solicita aceste aprobari, vecinii afectati si conducerea asociatiei trebuie sa discute, sa stabileasca ce si cum va avea acces publicul...., si apoi sa decida daca-si dau acordul sau nu.
Sigur ca daca nu s-au facut lucrurile asa cum trebuia de la inceput, se poate sa discutati si-acum cu reprezentantii acestor firme si sa gasiti solutii prin buna intelegere.
Altfel puteti sa-i reclamati pentru orice maruntis, deranj, zgomot..., si nu cred ca le-ar place sa aiba controale pe cap tot timpul.
Unde sa-l reclam pt deranj ?
Pentru deranj il reclamati la politie. Sa nu va asteptati sa pateasca ceva.
@carmenms,
Nu ne-ati spus ce calitate aveti dumneavoastra: proprietar, chirias, administrator, presedinte sau membru in comitet...
In functie si de aceasta pozitie puteti sa solicitati, sa propuneti, sa convocati, sa invitati, sa reclamati...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere cabinet stomatologic la parterul blocului elisoara_toma@yahoo.com elisoara_toma@yahoo.com De curand un vecin mi-a solicitat acordul pt. deschiderea unui cabinet stomatologic la parterul blocului in care locuiesc. Eu nu am vrut sa semnez dar am ... (vezi toată discuția)
Cabinet medical la parterul blocului rebela_ikariam rebela_ikariam Buna ziua ! La parterul scarii blocului unde locuiesc functioneaza un cabinet medical individual(medic de familie), fapt pentru care usa scarii blocului este ... (vezi toată discuția)
Modificarea peretilor exteriori ai blocului gabikov gabikov La parterul unui condominium, un proprietar a avut inchiriat apartamentul unui cabinet medical. La momentul inchirierii, chiriasul a obtinut de la toti ... (vezi toată discuția)