avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donarea unui apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donarea unui apartament

parintii doresc sa-mi doneze un apartament cu care eu sa fac schimb ulterior cu socrul meu , toate acestea pentru ca eu si sotia sa avem o casa mai spatioasa as dorii sa stiu care sunt taxele notariale si cum ar fi mai bine donatie sau vinzare cumparare
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:16, 4 Septembrie 2008
Daca nu aveti frati sau surori nu conteaza daca este donatie sau vinzare, insa donatia poate privi ambii soti sau numai pe dv. situati in care schimbul ulterior va cataloga si bunul primit in schimb ca fiind propiu sau bun comun, dobindit in timpul casatoriei. In cazul vinzarii el va fi un bun comun dobindit in rimpul casatoriei. In privinta taxelor fiind vorba de instrainare in ambele cazuri taxele sunt la fel, ele fiind in raport de situarea imobilului instrainat si de onorariul notarului si taxele aferente, lucuri pe care le puteti afla de la un birou notarial.
Taxele notariale se calculeaza in functie de valoarea imobilului donat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare-cumparare dragalashul24 dragalashul24 Buna ziua! Eu si sotul meu vrem sa cumparam un apartament de la socrii mei cu contract de vanzare cumparare. Un jurist ne-a spus ca se poate trece in ... (vezi toată discuția)
Transfer teren fara plata pretului denied denied Vom primi in curand un teren de la socri, pentru care nu vom plati nimic, adica ni-l fac cadou. In aceste conditii ce trebuie sa facem pentru a plati cat mai ... (vezi toată discuția)
Actul de vanzare cumparare taky_mika taky_mika socrul meu a facut act de vanzare-cumparare cu doi fii din cei 5, adica sotul meu si alt frate .la termenul de abitatie al socruluii s-a pus pana la sfarsitul ... (vezi toată discuția)