avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... actul de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

actul de vanzare cumparare

socrul meu a facut act de vanzare-cumparare cu doi fii din cei 5, adica sotul meu si alt frate .la termenul de abitatie al socruluii s-a pus pana la sfarsitul vietii lui .cand s-a facut actul ceilalti nu au stiut proprietar pe contract fiind numai socrul meu pt ca soacra este decedata in 1992 iar ap .a fost cumparat de socru in 1993.pot aparea probleme pe viitor?
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 19:41, 8 Ianuarie 2009
Fiind necăsătorit la data cumpărării apartamentului, socrul dumneavoastră a dobîndit acest bun în exclusivitate. Deci, este singurul care poate dispune de el.

Dacă nu se va dovedi că preţul a fost fictiv (adică, actul încheiat cu cei doi fii a fost o donaţie, deoarece nu s-a stabilit un preţ cu scopul de a fi încasat, ci doar pentru a da actului aparenţa unei vînzări), actul nu poate fi supus reducţiunii după moartea părintelui care a înstrăinat. Nefiind o vînzare cu rezerva uzufructului sau cu sarcina unei rente viagere, actul nu este supus prevederilor art.845 C.civil, adică în privinţa lui nu poate fi aplicată prezumţia de liberalitate (gratuitate, donaţie).

Deci, puteţi sta liniştiţi.

Liviu S.Bordaş

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere dalela dalela parintii mei au incheiat cu bunicii din partea tatalui un contract de intretinere prin care se obligau sa ii intretina in schimbul locuintei( casa plus ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare_cumparare cu uzufruct viager bosog bosog Buna ziua. Sotul meu are un frate din prima casatorie a socrului meu , iar la data nasterii sotului,soacra mea nu era casatorita legal cu acesta .Socrii mei ... (vezi toată discuția)
Act vanzare-cumparare nedumerita25 nedumerita25 Am inteles ca un act de vanzare-cumparare cu uzufruct, intre un parinte si unul din copii poate fi atacat de catre ceilalti copii, ca mostenitori ... (vezi toată discuția)