In 2006 s-a pronuntat divortul din culpa comuna(nu ca as fi avut vreo vina, dar am fost de acord, gandindu-ma ca n-am fi prima familie fara certificat de casatorie), divort cerut de el...La vremea aceea, cei 2 copii ai nostri(una de 14 ani si cealalta de 8 ani), mi-au fost incredintati mie, parata, spre crestere si educare...mi-am dorit lucrul acesta, pentru ca nu stiu ce m-as fi facut fara ele...In timpul casatoriei, m-am bazat pe incredere, astfel ca niciodata nu am cerut vreun act sau vreo dovada asupra salariului pe care il aducea el(eu, cu salariul mic in invatamant, si cu timp mult dedicat copiilor/el, cu salariul mare, si mai tot timpul plecat).La ancheta sociala asupra decziei de incredintare a copiilor, a declarat, dupa insistentele anchetatoarei, ca avea 30 mil(adica 3000 ron) si mi-a zis ca el e "bonhomme" ,ca 9 mil(900 ron) ar fi reprezentat 1/3 din salariul lui, dar ca el imi da cate 5 mil(500 ron) pt fiecare copil si ca ma roaga sa accept sa nu-i faca poprire pe salariu ca sa poata face imprumuturi la banca pentru casa in care urma sa se mute dupa divort...In speranta ca noi nu ne vom desparti "in fapt" si ca nu-si va parasi copiii, am gandit ca , el e barbatul meu "cel ratacit, in criza de la 40 ani" si ca ce spune el este adevarat...adica matematic vorbind cei aprox 3000 ron declarati impartiti la 3 insemnau 1000 pentru amandoi copiii...
Imediat dupa divort a fost in concediu cu prietena mea si fiica acesteia ,in varsta de 8 ani, care divortase cu 3 luni inaintea lui,(banuiesc ca amandoi au divortat planuit) iar la un an dupa divort, a aparut un al 3-lea copil al lui , cu aceasta.
Anul trecut am fost citata ca parata pentru partajul apartamentului in care am ramas cu cei doi copii ai nostri…partaj la care el a cerut 60% din valoare pretextand venituri mai mari, proces solutionat de catre instant in aprilie anul curent cu platirea din partea mea a unei sulte de 32200 euro reprezentand 50% din evaluarea apartamentului(evaluare care se stie ca niciodata nu coincide cu pretul de vanzare)…am inteles ca greseala mea(daca se poate numi asa) a fost ca am cerut apartamentul in natura(gandind iar gresit ca legea ma va apara ca locuiesc acolo cu cei 2 copii, dintre care unul a ajuns major)…
Ei!Dar pentru ca unul dintre copii a implinit 18 ani in 2010, s-a gandit ca trebuie sa respecte litera legii si sa nu-i mai plateasca pensie alimentara, chiar daca fiica lui era in clasa aXI-a si chiar daca acum e studenta.Asa ca in mai a.c. l-a chemat in instanta pt pensie alimentara pana la 26 ani.
In cererea lui conventionala cere recalcularea pensiei alimentare motivand ca are salariul mic(si am aflat acum ca in momentul divortului avea 55 mil vechi), ca am stabilit de comun acord sa-mi dea numai numai 500 pt fiecare copil si ca “are in intretinere” acum 3 copii pentru care sustine pensii egale…
Care” intretinere” pentru cele doua fete ale noastre, pe care nici nu le vede,mai ales de cand cu partajul?
Ce “stabilire de comun acord a pensiei de 500 ron fiecare” pe baza declaratiei lui mincinoase in fata anchetatoarei?
Poate fi ceruta copia anchetei sa dovedesc ca a facut declaratie mincinoasa in 2006?A dat tot timpul mai putin, a privat-o pe fiica mea de pensie alimentara un an, iar pentru minora vrea o pensie stabilita pana la 18 ani... iar circ si instanta peste 5 ani?Nu se poate sa se stabileasca acum pana la terminarea studiilor?
Mi se pare nedrept…cu ce ma pot apara?
Cel mai recent răspuns:
lelia20052006 , utilizator
23:26, 20 Septembrie 2011